19/09 | Jornada de portes obertes de Baumannlab
El 19 de setembre de 18.30 a 21.30h el BaumannLab realitzarà una jornada de portes obertes en la que es presentaran diferents projectes que s’engegaran o es donaran continuïtat en aquest nou curs.
Aquests projectes són: l’escola contínua sobre eines i recursos de cultura lliure, iniciada al juliol amb el primer bloc i que es donarà continuïtat els propers cursos programant 3 blocs a l’any, el nou format del medialab i els nous espais d’aprenentatge i coworking que inclou el laboratori de fotografia analògica i el hacklab.
La proposta es desenvoluparà en un ambient distès, formatiu però lúdic, per tant, a banda d’una petita presentació que es farà a l’inici, la metodologia de la sessió serà molt vivencial i dinàmica, permetent a les persones assistents poder veure una demostració de les formacions i espais que es presenten.
L’acte es clourà amb una xerrada amb una persona referent sobre un tema candent de cultura lliure i es finalitzarà amb un piscolabis amenitzat per un DJ.
El programa previst és el següent:
18:30h
Presentació
Presentació espais d’autoaprenentatge i coworking
Presentació de la programació de l’escola contínua
19.00h
Portes obertes
Hi ha 6 racons en els que es faran demostracions de l’espai i del taller que s’impartirà, que la gent podrà visitar de forma lliure.
Medialab, laboratori de creació multimèdia. És un laboratori de mitjans tecnològics amb l'objectiu de donar suport als processos de producció artística. A partir d’ara hi haurà una persona que dinamitzarà l’espai programant càpsules formatives i assessorant les persones que vulguin fer-lo servir.
Hacklab. És una comunitat oberta de gent amb interessos en ciència, robòtica, noves tecnologies i arts digitals o electròniques on poder aprendre i socialitzar sabers i coneixements. La idea és crear aquest espai d’aprenentatge entre iguals on es treballin diferents temes. La comunitat s’anirà trobant de manera regular als espais del BaumannLab.
Laboratori de fotografia analògica. És un laboratori amb tot el material i infrastructura necessària per al revelatge de fotografia analògica. Serà un espai d’autogestió que podrà ser utilitzat per qualsevol persona interessada, ja siguin artistes com entitats o centres educatius de la ciutat. Al llarg de l’any des del programa de formació del BaumannLab s’aniran programant tallers per tal de donar l’oportunitat a qualsevol persona a conèixer aquestes tècniques.
Ponents de l’escola contínua. Communia. Es presentaran els propers blocs que s’impartiran dins l’escola contínua: models de gestió en cultura lliure, com fer una impresora 3D, etc. Portaran artilugis creats amb plaques d’arduino i amb impresores 3D.
Ponents de l’escola. Cooperativa Oop.Són els encarregats dels blocs de disseny i xarxes socials i edició de vídeo. Mostraran diferents versions de linux, una de les activitats que farem dins l’escola contínua, la install party, unas sessió intensiva perquè la gent es pugui instal·lar linux als seus ordinadors.
Ponents de l’escola. Laboratori paper amb arduino.Laia Martí, Jordi Salvadó i Roger Rios. Presentaran el bloc que començarà a l’octubre en el que es treballaran els processos tecnològics de l’arduino amb el tractament del paper tractant-ho des d’una vessant artística.
20:00h
Xerrada “La ciutat comú no neix, es fa” a càrrec de Rubén Martínez Moreno, membre de la plataforma d’investigació i innovació cultural ZZZINC i del OMB (Observatori Metropolità de Barcelona). Llicenciat en Belles Arts, màster en ciència política, actualment està realitzant la seva tesi a l’IGOP sobre la tensió entre polítiques que fomenten la innovació social i els processos de gestió comunitària. Més informació a leyseca.net
21:00h
Cloenda: Amb un piscolabis i una sessió de DJ.
Afegeix un comentari