dc. 19 de març (19.30h) | Exposició i acte inaugural 'Els Feminismes de la Feminal'

dc. 19 de març (19.30h) | Exposició i acte inaugural 'Els Feminismes de la Feminal'


Temes: 
Organitzador: 
AVV Poble Nou - Zona Esportiva
Data: 
dimecres, 19 març, 2025 - 19:30
Descripció activitat: 

 

El proper dimecres 19 de març, l'Associació de Veïns Poble Nou - Zona Esportiva organitza la xerrada inaugural de l'exposició "Els Feminismes de la Feminal", dins dels actes que s'estan realitzant durant el mes de març en motiu del dia de la dona (8 de març). L'acte inaugural, que comptarà amb la presència de Lluïsa Melgares, regidora de Polítiques de Gènere de l'Ajuntament de Terrassa, tindrà lloc al Centre Avel·lí Estrenjer a les 19:30h. (Sala Planta Baixa). 

Exposició 'Els Feminismes de la Feminal'

L'any 1907 es va publicar el primer número de "Feminal", la primera revista de caràcter feminista a Catalunya, que amb la difusió de l'ideari del feminisme va tenir gran influència en la renovació de l'imaginari de les dones del seu temps. Es trencava així, per primera vegada, la consideració de les dones com un sector al qual alliçonar, prevenir, influir o sobre el qual deixar caure un reguitzell de consells.
 
"Feminal" va aplegar a les seves pàgines articles que compartien una mateixa preocupació per les dones en consonància amb la modernització necessària de la societat i, així mateix, va recollir, mitjançant un equip de corresponsals a França i Anglaterra, les idees dels moviments feministes sorgits en aquells moments a Europa.
 
Des de "Feminal" es reivindicava el paper propositiu de les dones, i els seus escrits reflectien els conflictes generats per les transformacions de la idea de feminitat, que apuntaven cap a una nova identitat més autònoma, pròpia i lliure. L'evolució d'aquesta idea suposava una ruptura en la relació amb l'exigència d'un model de relació entre els homes i les dones basada en la tradicional dependència emocional de les unes envers els altres. Però des de la revista no només es pretenia posar fi a aquests estereotips, sinó que des de les seves planes es reivindicava també la tasca que les dones aportaven en aquell moment a diferents àmbits professionals.

Afegeix un comentari

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat