dv. 6 d’abril | Dia Internacional de l’Activitat Física. Fem fitnes per tenir una bona condició física o per estar en forma? [CNL de Terrassa i Rubí]


Temes: 
Data: 
divendres, 6 abril, 2018 (Tot el dia)
Descripció activitat: 

https://termcatdotblogdotgencatdotcat.files.wordpress.com/2017/04/fitnes.gif?w=809

En el Dia Internacional de l’Activitat Física, volem fer unes consideracions sobre els termes fitnes, condició física i forma física.

El terme fitnes és l’adaptació catalana del manlleu anglès fitness, d’ús molt estès i utilitzat habitualment en contextos de llengua general. Designa el conjunt de pràctiques físiques, dutes a terme generalment en un centre esportiu, que juntament amb uns hàbits alimentaris i terapèutics adequats tenen com a objectiu aconseguir una bona condició física. Apareix en la formació d’altres termes com ara sala de fitnespilota de fitnesfitnes cardiovascular (cardiofitnes o càrdio), etc.

Convé distingir aquest terme dels relacionats condició física i forma. Mentre que la condició física és l’estat general de la capacitat física i psicomotora d’una persona, la forma és la condició física d’un esportista per a la pràctica d’un esport en un moment determinat.

Així, doncs, t’encoratgem a practicar el tipus de fitnes que més et plagui per tenir una bona condició física i estar en forma.

Font: termcat.blog.gencat.cat

I si vols comunicar-te bé, t’ajudem a millorar els teus escrits!

CENTRE DE NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA de Terrasssa I Rubí (web - Facebook).

Adreça: 

Afegeix un comentari

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat