Vicens (Sabors a miquetes): “Volia muntar una botiga diferent al què hi ha avui en dia”


13 de agost de 2014 | Publicat per Marc Roca | Etiquetes: Sabors a miquetes, entrevista, alimentació, a granel, Ca N'Aurell | Temps de lectura: 4 minuts

Sabors a Miquetes és una d'aquelles botigues que m'agrada classificar com a tendència, en el bon sentit de la paraula, entenent-la com a descriptiva dels nous hàbits de consum que han vingut per quedar-se una llarga temporada. No com una moda, vaja. Estem davant d'una botiga de venda de productes d'alimentació a granel, i que, properament, també apostarà pel serveis complementaris com són els tallers monogràfics, els cursos i les xerrades relacionats amb el seu àmbit. Però, a més, es proposen, directament o indirecta, fomentar el consum racional, més sostenible, i per a fer-ho, ofereixen productes de qualitat, proximitat i de producció ecològica, entre altres.

En vaig parlar una bona estona amb el seu propietari, el Vicens, per entendre més i millor què torbem darrera d'aquest nou espai de venda situat en ple barri de Ca N'Aurell, a tocar de la Plaça del Progrés.

Sabors a Miquetes [àlbum de fotos] va néixer l'1 de març de 2014, per tant tot just acaba de començar la seva aventura comercial, però ja se li nota molta activitat, que s'incrementarà encara més a partir de la tardor, amb els tallers monogràfics i amb l'adquisició de nous productes —com per exemple, en la secció de pastes, dolços i rebosteria—, tal i com em va comentar el seu impulsor.

El Vicens “volia muntar una botiga diferent al què hi ha avui en dia”, m'ho va deixar clar des del primer moment. Buscava la proximitat, “però sobretot la qualitat, perque no es pot sembrar tot aquí”, em va puntualitzar. I, sobretot, els formats: 100 gr., 1 kg,... “que cadascú compri el què realment necessiti”. Una mica és com tornar a les arrels d'abans, el comprar el què necessites i en les quantitats adequades, no dependre tant del format de l'oferta, sinó adaptar aquesta a la demanda per un consum més responsable i personalitzat.

Una altra cosa que va sortir a la conversa em va crida l'atenció: la venda a granel també és útil per adaptar-se a la multitud i diversitat de nous models de família que trobem avui en dia. És a dir, des de la gent que viu sola, per voluntat pròpia, per separació, per viudetat, passant pels grups o el retorn forçat a casa dels progenitors, fins a les famílies nombroses, trobem de tot, i el granel permet adaptar-s'hi amb més facilitat.

A això, cal sumar-hi el moment de crisi econòmica i la major responsabilitat en el consum que ha portat a la gent a disposar de molta informació abans d'escollir el producte concret, facilitat encara més amb l'auge de les noves tecnologies i la mobilitat que transporta la informació de forma omnipresent.

Ah! I, dues coses més: qualitat i tracte personal. Molt buscat i lligat amb tot el què he comentat.

Amb tot aquest panorama, però, quin tipus de productes concrets hi trobem? A Sabors a Miquetes hi ha “una gran varietat de llegums, llegum cuita, espècies, fruits secs, deshidratats, arrossos, herbes per a cuinar, tes, farines ECO (espelta, sègol, sarraí,...), pasta a granel, bolets deshidratats, sucs, llets, ous de granja i ous ECO, llavors com la quinoa reial ECO, la civada, el mill, l'ordi,... Oli de gran qualitat, mels diverses, vins a granel, aperitius, L'Espinaler, cobertures per a pastisseria,...”.

I, és que si fem una passejada per la botiga de seguida ens trobem que, si una cosa hi ha, és molta varietat. Per perdre-s'hi, vaja. Sort del què comentàvem, del tracte proper i personalitzat que ajuda a trobar el què busquem.

Quant a tipus de clientela, els orígens són variats, segons on arriba el boca-orella, clau per a publicitar aquest tipus de negocis, amb predomini del propi barri on està ubicada la botiga, Ca N'Aurell, i amb certa força al Centre.

Però, la curiositat ve en les edats. Si bé trobem clients de totes les edats, segurament podríem marcar dos grans grups, el dels joves per l'interès en canviar i cuidar l'alimentació i el de la gent gran pel record que els porta aquest tipus de compra. Al mig hi queda la gent de 35 a 45 anys, la mitjana edat, potser menys avesada a aquest tipus d'alimentació, amb totes les excepcions que calgui remarcar.

I, acabo la conversa com de costum, demanant que em recomanin algun comerç terrassenc que els agradi per un motiu o altre. I, el Vicens me'n recomana un de molt bonic: la cafeteria Milk & Zucker (C/ Joan Coromines, 9).

--

Llegiu més entrevistes clicant aquí.

Afegeix un comentari

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat