Torre-Sana
Carrer de Salamanca, 35 - 08227 - Terrassa - Barcelona
937778392 617998876
D


Carrer de Salamanca, 35
08227 Terrassa Barcelona
937778392 617998876
comerciostorre-sana@hotmail.com

Torre-sana és un barri de Terrassa que ocupa l'extrem oriental del districte 2 o de Llevant, al límit est de la ciutat, tocant a Torrebonica, situat al marge esquerre del torrent de Vilardell, tributari de la riera de les Arenes. Té una superfície de 0,41 km2 i una població de 4.367 habitants el 2011.

Està limitat al nord per la via del ferrocarril Barcelona-Manresa de la RENFE, on hi ha la nova estació de Terrassa Est que hi pasa la línia 4 de Rodalies de Catalunya; al sud pel carrer de La Rioja, a l'est pel carrer del País Basc i el camí dels Monjos, i a l'oest per l'avinguda de Madrid.

Té parròquia pròpia, fundada el 1966, a l'església de la Mare de Déu de Montserrat, modern edifici inaugurat el 1984; la parròquia sobrepassa els límits del barri i inclou també els de Montserrat i Vilardell. La festa major és el diumenge abans de Sant Joan.

Acull el centre d'atenció primària Terrassa Est, al carrer de Ciudad Real, on hi ha una parada d'autobús de la línia 3 de Terrassa.

El carrer principal del barri és l'avinguda de Madrid.


En terrenys propietat de Can Viver de Torrebonica es va projectar una urbanització que s'havia d'estendre al llarg del camí dels Monjos i que es va anomenar Torre-sana. S'hi van edificar algunes torres de segona residència, principalment per a gent de Barcelona, però considerant la poca sortida que tenien les parcel·les se'n va reconvertir l'estatus inicial i es van vendre a baix preu, amb què van proliferar-hi les barraques d'immigrants que van arribar a la ciutat després de les riuades del 1962.

Torre-sana continua essent un barri extrem de la ciutat i fins no fa gaire no tenia cap mena de servei ni estava urbanitzat. A l'extrem nord, a la confluència amb les Arenes, el 3 de març del 2008 hi va entrar en funcionament la nova estació de ferrocarril Terrassa Est

D

Com seguir aquest Canal?

Apunta't als butlletins de connecTerrassa

Registra't aquí.
Tota la comunitat de Torre-Sana

Mónica Cubero
Omquiro
Batibull Biolúdic
Fruites i Verdures Galisteo
Diario de Torre-Sana
Associació de Veïns Torre-Sana
Club Social Egara
Roberto Pérez Joiers
Associació Sanfilippo Barcelona
Bar El Trevol Cafeteria
Sarpa Servei Veterinari
Frankfurt Pamplona

 

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat