Mirian Hevia (Mona Lisa): «Amb el llançament de la botiga 'online' volem diversificar el negoci i creiem que pot anar força bé»
Etiquetes: salut i bellesa, Mona Lisa, entrevista | Temps de lectura: 5 minuts
ENTREVISTA | Amb 21 anys deixa Saragossa, i comença a treballar un any a Sitges, un altre a Eivissa i dos més a Barcelona, en centres d'alt standing a Muntaner i Tusset, per una franquícia italiana. Amb aquesta experiència, Mirian Hevia arriba a Terrassa i segueix treballant quatre anys més en centres d'estètica i perruqueria per, finalment, obrir el seu propi negoci el desembre del 2011 a la zona del Passeig del Vapor Gran: Mona Lisa.
Mirian Hevia transmet energia pura, i no és un simple miratge, sinó que el dia a dia del seu negoci ho corrobora. És un no parar dins del propi establiment però, a més, cal afegir-hi activitats constants a la ciutat per a donar-se a conèixer —com la seva recent participació en les activitats que van acompanyar la Copa del Rei i de la Reina d’hoquei—, formació contínua per a estar a l'última en tendències i modes, una presència digital omnipresent i, ara, a més, llançament de botiga online amb perspectives de negoci internacional.
I, és que, tal i com em descriu els tres anys de vida del seu negoci, cal moure's, cal ser pro-actiu si vols que funcioni, i a la Mirian li va prou bé, tot i haver llançat el seu projecte en plena crisi econòmica. O, millor, com més d'una vegada comenten els experts en emprenedoria.
Entrem de ple a parlar del seu negoci: «a Mona Lisa som un equip de quatre treballadores, tres perruqueres (la pròpia Mirian, la Marta i, des de fa pocs dies, l'Esther) i una esteticient (la Paula)», em comenta. I, afegeix: «som una perruqueria unisex, ens dirigim tant a homes i dones, com a nens, i estem especialitzades en tot tipus de talls, en tècniques de color, metxes,... i, ara, ens estem formant molt en barbes, que s'ha posat molt de moda».
El seu client tipus es podria definir dins d'una franja d'edat força jove, entre els 25 i els 50 anys, majoritàriament del centre de la ciutat i de nivell econòmic mig, mig-alt. I, puntualitza, «sovint ens ve la família sencera, a més de tenir una clientela molt fidel».
Quan a fidelització de la clientela, m'explica diverses propostes que tenen. Disposen d'una targeta del color on, cada cinc colors, ofereixen un 10% de descompte i un tractament reconstructor pels cabells valorat en 30€. Per als homes tenen una targeta gràcies a la qual cada deu tallades, pots tenir-ne una de gratuïta. També han pensat en un 'target' molt concret, el dels universitaris, que tenen descomptes en dies concrets d'entre setmana. I, finalment, esmentar la «Targeta Amiga», que els pot ajudar a arribar a nous públics fomentant el boca-orella, gràcies a la qual si portes a una persona amiga, et regalen un tractament reconstructor del cabell.
I, és que tot suma, activitat i presència dins del local, moviment per activitats de la ciutat, publicitat clàssica com flyers, difusió online per multitud de xarxes socials, accions de fidelització molt diverses, i el què vagi venint. Pro-activitat multicanal, formació contínua i qualitat professional, aquesta podria ser una de les claus de l'èxit d'aquest negoci, extrapolable a molts d'altres, sinó a tots.
Pel què fa a l'altra pota del negoci, l'estètica, de la qual la Paula n'és l'especialista encarregada, toquen des de teràpies, massatges, tractaments i rehabilitació fins als serveis més convencionals com manicura, pedicura, depilacions,...
Recentment, han adquirit INDIBA, una màquina equipada amb la tecnologia més actual en el camp de la regeneració cel·lular. Segons Mirian Hevia: «Amb INDIBA s’aconsegueixen resultats òptims, per a poder lluir una pell ferma, sense arrugues i plena de vitalitat, a través d’un funcionament molt senzill ja que el seu ús no és invasiu, no necessita cap tipus d’infiltració de producte mineral o artificial. INDIBA fa possible multitud de tractaments com poden ser l’anti-envelliment facial, les bosses als ulls, la calvície, cel·lulitis, etc...».
Li pregunto pel tipus de productes que utilitzen, i em descobreix que se centren amb una marca molt concreta: Paul Mitchell. Un altre punt que els pot ajudar a marcar diferència, ja que són les úniques a Terrassa que utilitzen «aquesta marca americana amb més de 40 anys d'història, totalment natural, on no s'utilitzen animals per a fer proves,...», puntualitza la Mirian.
Li demano que em parli de dues coses més, els canvis d'hàbits que hagin pogut comprovar els darrers anys en la forma de consumir dels seus clients i, ja per acabar, la seva iniciativa estrella de les darreres setmanes, la botiga online que acaben de llançar.
Quant a canvis d'hàbits, si que n'ha detectat alguns al llarg d'aquests tres primers anys de vida de Mona Lisa. «El primer any consumien més, vaig agafar la crisi quan encara no era molt forta (el 2011), al segon any ja ho vaig notar més i, sobretot, per la pujada de l'IVA que vam patir les perruqueries. Vam haver de pujar una mica els preus, la gent ja no venia tant sovint, els colors s'allargaven,...», m'explica la Mirian. Amb tot, però, un bri d'optimisme surt de les seves paraules: «Aquest any hem començat força bé, s'ha notat una millora respecte l'any passat».
I, finalment, parlem de la seva extensa presència digital (Facebook, Twitter, Instagram, Google+ —amb tour virtual inclòs— i blog) i, des de fa poques setmanes, la seva botiga online, un projecte que neix amb força «per ajudar a diversificar el negoci, i creiem que pot anar força bé», explica la propietària de Mona Lisa. I, afegeix: «ens dirigim al client final, bàsicament, però en alguns casos també hem escollit distribució per a negocis. Hem començat abraçant el mercat espanyol, però ja estem treballant per a fer-ho a nivell internacional.
Afegeix un comentari