Feng Shui a casa: harmonia, ordre i equilibri [Marta Belando Interiors]
Etiquetes: LlarDesembre2016 | Temps de lectura: 3 minuts
Marta Belando, responsable de l’estudi d’interiorisme i decoració Interiors, al carrer Font Vella, 82, de Terrassa, ens explica què és el Feng Shui i què pot aportar dins de casa nostre.
QUÈ ÉS FENG SHUI?
Feng Shui és un terme d’origen oriental, xinès, que significa “vent i aigua“. Interpreta com flueix l’energia o el “Chi” en la pròpia naturalesa i així poder estudiar com influeix a les nostres vivendes i a les nostres vides en general. Si haguéssim de definir d’una manera molt concreta el Feng Shui, diríem que és harmonia, ordre i equilibri.
EL FENG SHUI A CASA
Les nostres cases, allà on vivim o treballem, són extensions directes de nosaltres mateixos. Ja que hi tenim vivències, experiències viscudes, pensaments... I per tant hi estem connectats. Tot està relacionat: l’energia pròpia de cada objecte o persona amb la que ens relacionem, ens influeix. Si ho apliquem a casa nostra, els objectes que ens rodegen són el nostre reflex. Segons un proverbi xinès “abans de canviar el món, dóna tres voltes per casa teva”.
L’energia no es mou mai linealment sinó en formes ondulades o espirals. De fet, res a la naturalesa és tan rectilini com un edifici construït per l’home. Només cal observar les muntanyes, els rius… Per això quan estem en espais on hi ha moltes cantonades, línies rectes, columnes... l’energia no flueix tant i ens sentim tensos. Pel contrari, en espais on les formes són més suaus, ens sentim més relaxats.
Sabies que aquest art mil·lenari distingeix 5 elements de la naturalesa? Són la fusta, el foc, la terra, el metall i l’aigua. Tots ells estan a les nostres cases, representats pels colors, formes, objectes….
ALGUNS CONSELLS
Dormitoris. L’espai de la casa més important perquè és on descansem. Un dels consells de Feng Shui és que evitem col·locar el capçal sota una finestra. Sempre hauria d’estar tocant una paret sòlida. Utilitzem essències naturals per crear un bon ambient; la lavanda és perfecte. I sobretot, evitem que estiguem alineats amb la porta d’entrada.
Entrada-rebedor. Per la porta de casa nostra és per on entra el “Chi” que fluirà per la resta de la casa, així que és un espai importantíssim. Tinguem doncs una bona il·luminació, ordre. Evita posar miralls frontals a la porta.
Banys. Si hi ha fugues energètiques, el chi s’escapa. Per això hem de tancar portes o baixar tapes de wc... ja que l’aigua en Feng Shui és prosperitat, i per tant cada vegada que s’escapa l’aigua pot ser significat de pèrdua de diners! Compensem doncs amb un bon odre i sobretot si hi ha pèrdues d’aigua, arreglar-les de seguida.
Cuina. Àrea de la casa on també hi ha d’haver un ordre molt constant en els armaris i nevera. Utilitzar plantes a la finestra de la cuina per evitar la pèrdua de Chi de les aigüeres. Cal alliberar-se dels utensilis que no utilitzem, així com estris esquerdats (tasses, plats……) ja que l’energia s’estanca.
Un últim consell és ventilar la casa o l’espai diàriament. Ja que així invitem que l’aire exterior entri a casa i el “chi” positiu es quedi. I afegeixo un apunt personal: com tot a la vida, hem de deixar-nos portar pel sentit comú i crear un ordre a la nostra casa on ens hi sentim còmodes i en pau.
I recorda que Dalai Lama deia: “…..tira, recoge y organiza, nada te roba más energía que un espacio desordenado y lleno de cosas del pasado que ya no necesitas!“.
Afegeix un comentari