Carles Costa (The Big Bang Comic): “Som una botiga de còmics oberta a tothom, però, sobretot, al públic infantil i juvenil”
Etiquetes: entrevista | Temps de lectura: 4 minuts
ENTREVISTA | Hem visitat al Carles Costa, fundador de The Big Bang Comic, una botiga de còmics i marxandatge relacionat amb aquesta temàtica, que fa dos mesos va obrir les seves portes al número 3 de la plaça de Salvador Espriu.
El Carles ens explica que la seva afició pel còmic va néixer quan ell era petit, fins al punt que a casa seva té més de 400 còmics. Després d'un temps madurant la idea, i amb la convicció de voler muntar un negoci pel seu compte, el passat 14 de desembre va fer realitat un dels seus somnis i ara treballa en allò que li agrada.
Pel que fa a còmics, a la botiga trobem sobretot els d'estil francobelga (a França i a Bèlgica hi ha una gran escola de còmic), dins l'escola europea de còmic. Són títols de temàtica clàssica i enfocats a un públic infantil i juvenil. Tintín, Els Barrufets, Ot el bruixot o Spiroo en són alguns exemples.
Però el Carles ens explica que, a poc a poc, està introduint l'estil nord-americà, un altre dels estils de còmic que existeix, enfocat a un públic més adult, que és on trobem els superherois dels quals tant hem sentit a parlar. I, en un futur, té pensat ampliar a la tercera branca, l'escola japonesa, que és on trobem el manga.
A part de lectura, a The Big Bang Comic també podem anar a cercar marxandatge. Així, hi podem trobar una gran varietat de samarretes, figures, coixins, motxilles, mantes, trencaclosques... I aquesta setmana estrenen una gran NOVETAT, ja que han portat disfresses basades en els còmics i en Star Wars per a Carnestoltes.
Hem preguntat al Carles si considera que "els amants del còmic són un tipus de lector diferent" i ens diu que no té per què ser així, que, tot i que normalment és gent a qui es fa pesat llegir un llibre, mentre que el còmic és més curt i no ha de llegir tant, no sempre és així. Ell mateix es defensa com un amant del còmic i sempre ha llegit molt. Ens explica que acostumava a llegir quatre llibres a l'hora. Per a ell, tot és compatible.
A partir dels cinc o sis anys és l'edat en la qual creu que un nen pot començar a llegir còmics. Els Barrufets seria una bona lectura per a un nen de sis anys, perquè no és un còmic pesat, és distret, fa riure... hi ha molt color! Als nens sobretot el que els agrada és que hi hagi molt color i no se'ls faci pesat de llegir. En canvi, Tintín té uns globus amb molta lletra, a part que "està ple de paraulotes"! Aprofitant que s'acosta el 35è Saló del Còmic, hem preguntat al Carles sobre com està valorat el còmic al nostre país. Ens diu que en els últims anys ha fet una gran davallada, igual que a França, i aquí encara s'ha de recuperar una mica, però li costarà. "S'hauria de canviar el xip. Si vas al Saló del Còmic, està ple de gent, però a casa seva no tenen còmics! Hi van aquell dia, potser en compren un, i després durant l'any no se'n compren, si no és que a l'escola els obliguin a llegir-ne. En la meva opinió, menys consoles i menys portàtils i llegir una mica més! Els adults igual, estem tot el dia enganxats al mòbil i no llegim...".
Per acabar, li hem demanat que ens expliqui com està el món del còmic a Terrassa. I, malauradament, no hi veu gaire ambient... Ens parla de dues botigues més (Andròmina i Nicochan), però no els considera competència perquè són d’altres estils. Cadascú arriba a un públic diferent: mentre que The Big Bang Comic es dedica més a nens, els altres estan enfocats més a adults. I sentencia: "nosaltres ens podem definir com una botiga de còmics oberta a tothom, però, sobretot, molt dirigida al públic infantil i juvenil".
--
AUTORA ENTREVISTA: Anna González.
--
NOTA: Cada mes entrevistem a un comerç del Canal Salvador Espriu-Iscle Soler:
GENER 2017 >> Joana González (Beldefinity): “el que té més bon resultat és la combinació dels aparells amb les tècniques manuals”.
Afegeix un comentari