"5 webs que tot propietari hauria de conèixer", per Alícia Mirabent de Fabra Finques


 • Etiquetes: | Temps de lectura: 3 minuts

  diumenge, 8 maig, 2016 - 04:00

  OPINIÓ | Hi ha tot un seguit de pàgines que estan relacionades amb el teu pis i que el fet de conèixer et pot ser molt útil:

  1. Habitatge - La web de la Generalitat de Catalunya

  http://governacio.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/?tema=74a785a2-a82c-11e3-a972-000c29052e2c

  En aquesta pàgina trobaràs tots els tràmits que pots necessitar fer amb l'Administració en relació amb el teu immoble: des de demanar la cèdula d'habitabilitat fins a la inspecció tècnica d'edificis (la ITV dels immobles), l’opció a l'adjudicació d'habitatges públics buits o diversos ajuts a la rehabilitació, entre d'altres.

  2. Com fer més eficient el meu immoble (i gastar menys llum)

  http://www.gmg.cat/rehabilitacio-energetica.php?sec=8

  GMG és una empresa amb què col·laborem i que explica com portar a terme una reducció dels consums energètics. Els imports de la despesa de la llum segons l'associació de consumidors s'han incrementat un 80% en els últims 10 anys. Fer una inversió raonable (i que pot ser susceptible  de subvencions), a banda d’ajudar a fer més sostenible el nostre habitatge ens permet estalviar costos.

  3. Seguretat a la llar

  http://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/mes_consells_dautoproteccio/seguretat_a_la_llar/

  Consells bàsics de seguretat a la llar per evitar accidents relacionats amb el gas, el foc, la intoxicació o el risc d'electrocució. Allò que ja saps, però que cal recordar i sobretot aplicar.

  4. Et penses que tens els veïns més friquis del món?

  L'autor del blog "Històries d'una escala" hi planteja els problemes més comuns que succeeixen a les comunitats de propietaris. En aquest cas el protagonista és la comunitat de veïns La Colmena, al barri madrileny de Las Tablas. Totes les trames són fictícies, però segur que tothom sabrà traslladar-les a la seva pròpia comunitat.

  http://www.elmundo.es/blogs/elmundo/historias-de-una-escalera/

  5. Com puc fer el meu pis més atractiu per vendre'l o llogar-lo?

  Una bona opció és el home staging, que té com a objectiu condicionar un habitatge perquè es vengui com més ràpid millor i al millor preu.
  Concretament el home staging consisteix a:

  despersonalitzar
  ordenar
  aclarir
  netejar
  reparar
  organitzar l'espai i harmonitzar

  El treball del home stager es basa en la utilització d’aquestes tècniques per ressaltar els punts forts i minimitzar els punts febles d'un immoble. Per tant, no es tracta d'amagar els defectes, sinó de corregir-los. Tampoc es tracta de decorar la casa, ja que la decoració és una cosa molt personal i, en el cas del home staging, l'objectiu és convertir l'habitatge en un lloc neutre i acollidor en el qual la majoria dels visitants se sentin còmodes.

  https://issuu.com/homestagingmagazine/docs/home_staging_magazine_5

  Per Alícia Mirabent de  Fabra Finques

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat