7 museus i monuments per visitar a Terrassa


 • Etiquetes: Propostes cultura&oci, turisme | Temps de lectura: 5 minuts

  dijous, 28 juliol, 2022 - 17:15

   

  Fem turisme per Terrassa? Us proposem visitar un o diversos museus i monuments que potser no heu visitat mai, tot i viure-hi ben a prop. Som-hi!

  MASIA FREIXA

  Pl. de Josep Freixa i Argemí, 11

  La Masia Freixa és un edifici d’inspiració gaudiniana construït per l’arquitecte Lluís Muncunill i Parellada entre el 1905 i 1910 sobre l’estructura d’una antiga fàbrica tèxtil de l’industrial Josep Freixa, el qual reconverteix en la seva residència familiar posteriorment.

  Destaquen els perfils arrodonits i l’ús de l’arc parabòlic, que fan de l’edifici una de les joies del patrimoni modernista de Terassa.

  L’Ajuntament compra la finca l’any 1959 i els seus jardins es converteixen en el primer parc públic de la ciutat. Situada al bell mig del Parc de Sant Jordi, actualment acull dependències municipals i l’Oficina de Turisme.

  .......

  CASA ALEGRE DE SAGRERA

  Font Vella, 29-31

  La Casa Alegre de Sagrera es va construir a començament del segle XIX com a taller i habitatge d’un important fabricant de Terrassa. D’aquesta època es conserven pintures murals originals. Una important reforma realitzada l’any 1911 convertí l’edifici en un model d’habitatge burgès terrassenc d’estil eclèctic dins dels corrents modernistes.

  Cal destacar les pintures d’Alexandre de Riquer que actualment s’exposen al menjador. A les diferents sales d’aquest edifici es poden contemplar col·leccions de gran interès com la Salvans d’art oriental, la de pintura de Martínez Lozano, la de dibuixos de Mateu Avellaneda o els llegats dels escriptors Agustí Bartra i Ferran Canyameres.

  .......

  CASTELL CARTOIXA DE VALLPARADÍS

  Carrer Salmerón, s/n

  El Castell Cartoixa de Vallparadís és un edifici originari del segle XII, que abandonà la seva funció inicial de castell per convertir-se en cartoixa als segles XIV-XV. De l’època monàstica destaquen la nau gòtica, en la qual s’ubicava l’antiga capella anomenada popularment “Tinellet”, la sala capitular i el claustre de dos pisos. El castell conté actualment la sala d’exposicions temporals del Museu de Terrassa i l’exposició permanent, que mostra l’evolució del territori i l’ocupació humana de Terrassa i la seva comarca.

  .......

  LA SEU D'ÈGARA

  Plaça del Rector Homs, s/n

  La seu de l’antic Bisbat d’Ègara, a les actuals Esglésies de Sant Pere de Terrassa, és un conjunt monumental excepcional a Europa per les seves característiques. Fundat a mitjans del segle V, la Seu d’Ègara permet viatjar en el temps fins a l’època final de l’Imperi Romà i els primers segles del cristianisme. El recinte conserva elements arquitectònics i artístics excepcionals: restes ibèriques iromanes, un temple funerari (Sant Miquel), la Catedral d’Ègara…

  Les esglésies de Sant Pere i Santa Maria constitueixen també undels més destacats conjunts del romànic català i compten amb una col·lecció molt bona de retaules gòtics del segle XV. Situades en el Parc de Vallparadís, ofereixen al visitant un centre d’atenció cultural i turística dotat de material audiovisual que acompanya elrecorregut a través de quinze segles d’història per les arrels més remotes del cristianisme i de la cultura i l’art europeus.

  .......

  MUSEU NACIONAL DE LA CIÈNCIA I LA TÈCNICA DE CATALUNYA

  Rambla d'Ègara, 270

  El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) és un dels tres museus nacionals reconeguts pel Parlament de Catalunya i té com a missió mostrar l’evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya i explicar-ne l’aplicació industrial i la incidència social. La seu del Museu està situada en un dels edificis fabrils més emblemàtics del modernisme català: el Vapor Aymerich, Amat i Jover, antiga fàbrica tèxtil dissenyada per l’arquitecte Lluís Muncunill, construït entre 1907 i 1908 i declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) el 2019.

  L’exposició “La fàbrica tèxtil” mostra el procés productiu de la llana a través dels espais de l’antiga fàbrica: les carboneres, les calderes, la xemeneia, la sala de la màquina de vapor i tota la maquinària industrial relacionada amb la fabricació de teixits. Al Museu s’hi exposa també una col·lecció de vehicles antics, que inclou automòbils, camions, motors, avions, motos i bicicletes. L’exposició “Viva Montesa” exhibeix tots els models de la històrica marca de motocicletes Montesa. Entre les propostes del MNACTEC, també hi ha exposicions dedicades a la història dels ordinadors, les fonts d’energia i l’aplicació de la química.

  .......

  CATEDRAL DEL SANT ESPERIT

  Carrer de l'Església, 1

  La Catedral del Sant Esperit és un Temple Parroquial des del 1593.

  De les diferents remodelacions que ha sofert al llarg de la història, en destaquem la façana neogòtica i l’antiga capella del Sant Crist, que acull el Museu Parroquial. Així mateix, cal fer una menció destacada del conjunt escultòric del Crist jacent del segle XV, obra de Martín Díez de Liatzasolo, i també de la capella del Santíssim, obra de l’aruqitecte Lluís Muncunill.

  .......

  MUSEU TÈXTIL

  Carrer de Salmerón, 25

  El Museu Tèxtil vetlla per la preservació del patrimoni tèxtil i treballa amb la voluntat d’oferir coneixement especialitzat i divulgatiu al major nombre de públic possible a partir dels productes tèxtils històrics i contemporanis.

  El Museu Tèxtil és un espai per a la investigació i la conservació. Compta amb una plataforma de serveis especialitzats en restauració, conservació i documentació de l’objecte tèxtil, així com de formació destinada a professionals i estudiants.
  El Museu Tèxtil vol acostar el patrimoni a un públic molt divers. És un lloc per a la divulgació i pedagògic, que ofereix tallers per a les escoles i activitats per a adults i per a infants.

   

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat