8 preguntes i 8 respostes sobre el V Premi de Poesia Catalana per a Joves Marta Pessarrodona 2024 [Amics de les Arts i Joventuts Musicals]


 • Etiquetes: | Temps de lectura: 3 minuts

  dijous, 6 juny, 2024 - 11:45
   

  Qui convoca el V Premi de Poesia Catalana per a Joves Marta Pessarrodona 2024?

  L’Ajuntament de Terrassa i l’entitat Amics de les Arts i Joventuts Musicals.

   

  Qui pot participar-hi?

  Aquest premi està dirigit a joves de fins a 30 anys.

   

  En quin idioma han d'estar escrits els treballs? I quina temàtica han de tractar?

  Els treballs han de ser en català i la temàtica és lliure.

   

  Quines condicions han de complir els treballs?

  Es poden presentar tant obres de poesia escrita com de poesia audiovisual, que hauran de ser originals i inèdites. Cada participant tan sols podrà presentar una obra, o una poesia escrita o una d’audiovisual. No s’hi podran presentar els autors o les autores que hagin guanyat edicions anteriors del mateix premi.

  Les obres de poesia escrita han de tenir un màxim de dos-cents versos. Les de poesia audiovisual, una durada d’un a tres minuts. Les obres es presentaran en format digital, en PDF les escrites i en MP4 les audiovisuals. El nom de l’arxiu ha de ser el títol de l’obra.

   

  Com i quan s'han de presentar?

  Cal enviar una còpia en suport informàtic (PDF o MP4) al correu electrònic premipessarrodona@gmail.com. Al cos del correu electrònic hi haurà de constar el títol de l’obra presentada, el nom, els cognoms, l’adreça, el telèfon i el correu electrònic de l’autor o l’autora.

  En el cas dels vídeos, si ocupen massa espai, es pot recórrer a una plataforma d’enviament d’arxius. Tot i així, s’ha d’enviar el correu electrònic amb les dades, especificant que l’arxiu arribarà per una altra via. És molt important que el nom d’arxiu coincideixi amb les dades enviades per correu electrònic.

  El termini d’admissió de les obres finalitza el 31 de juliol de 2024.

   

  Quins premis es concediran?

  Es concedirà una beca per a la creació poètica de 1.000 € a cada guanyador a fi de facilitar la presentació d’unes noves creacions el novembre de 2025, en el marc d’un acte organitzat per l’Ajuntament de Terrassa.

  La beca es fraccionarà en dos pagaments, el primer es rebrà en el moment de la concessió del premi i el segon quan es presentin les noves creacions.

  També s’oferirà un paquet cultural terrassenc a cada guanyador, que inclou 7 activitats, a gaudir en el termini d’un any des de la concessió del premi:

  • Un curs d’escriptura.
  • Un lot de llibres valorat en 100€ ofert per BCT Xarxa.
  • Quatre entrades per a cada un dels cicles programats per l’Ajuntament de Terrassa a les disciplines de música moderna, música clàssica i arts escèniques.
  • Quatre entrades per a la temporada estable de dansa de la Factoria Cultural de Terrassa.
  • Quatre entrades per a concerts de la temporada estable de la Nova Jazz Cava.
  • Una visita guiada al Parc Audiovisual de Catalunya per a un grup no superior a 10 persones.
  • Una visita guiada a una de les tres rutes literàries de la BCT Xarxa per a un grup no superior a 10 persones.

   

  Qui formarà part del jurat?

  El jurat de la convocatòria de 2024 està format per Àngels Gregori, Andreu Gomila i Jordi Julià, i Jordi F. Fernández, que actuarà com a secretari sense vot.

   

  Quan es farà públic el resultat?

  El veredicte inapel·lable del jurat es farà públic en el marc d’un acte organitzat per l’Ajuntament de Terrassa el 19 de novembre de 2024. El jurat es reserva el dret de declarar desert algun dels premis si els treballs presentats no reuneixen la qualitat suficient.

   

  Trobaràs tota la informació aquí.

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat