Carme Soldado (International House): «Sempre pensem en l’anglès però també tenim programes a França i Suïssa per fer francès i Alemanya i Suïssa per alemany tant per a adults com per a joves»


 • Etiquetes: entrevista, International House Terrassa | Temps de lectura: 7 minuts

  dijous, 14 febrer, 2019 - 12:00

  [L’escola d’idiomes International House entra a formar part de connecTerrassa]

  Al capdavant del Departament de Viatges d’International House Terrassa hi trobem Carme Soldado, amb qui hem volgut parlar per a conèixer més i millor quina és l’oferta d’estades a l’estranger que tenen, a qui va dirigida, com funciona...

   

  connecTerrassa- Carme, quin és l’objectiu del Departament de Viatges d’International House?

  Carme Soldado- L’objectiu és oferir un programa que s’adapti a les necessitats de cada client i que gaudeixin de la seva estada mentre aprenen l’idioma del país on s’estan i que aquesta experiència amb nosaltres hagi estat positiva i faci que vulguin repetir amb nosaltres. Cada client és únic i intentem trobar el programa que està buscant.

   

  cT- Fent una ullada a la vostra web veiem que tant va dirigit a joves com a adults. Per a quins públics treballa el teu departament?

   

  CS- Doncs, com molt bé dius el nostre catàleg va dirigit tant a nens i joves com a adults. Per als més petits tenim campaments, com per exemple els d’Andorra, on fan una immersió en anglès al 100% sense haver d’agafar un avió.

  Després tenim els diferents programes a l’estranger per a joves i per adults. Nosaltres estem oberts a tothom, és a dir, no cal ser alumne d’International House per poder fer una estada amb nosaltres. De vegades em trobo amb adults a partir dels 45 que pensen que ja són massa grans per fer una estada fora. Doncs la bona notícia és que també hi ha oferta per a aquest col·lectiu. Si no volen fer una estada en família, perquè volen anar al seu aire, hi ha moltes altres opcions d’allotjament.

   

  cT- Les estades a l’estranger per a practicar i aprendre idiomes es poden fer durant tot l’any? Com està organitzat? Si algú vol fer una estada al mes de març, per exemple, trobarà oferta?

  CS- Els programes d’adults es poden fer durant tot l’any. Cada dilluns comencen alumnes nous que es van incorporant a les classes un cop han fetes les proves de nivell i els han informat del funcionament del centre i presentat el personal de l’escola.

  Les estades poden ser a partir d’una setmana i no hi ha límit de setmanes. Això pel que fa als cursos d’anglès General.

  Hi ha cursos específics com els de principiants o preparació d’exàmens oficials que sí que tenen data de començament. En aquests casos, la persona interessada ens ha de preguntar per les dates.

  A part, els centres organitzen activitats socials, que són opcionals, per a tots els alumnes. Algunes són gratuïtes i d’altres has de pagar un petit import en el mateix centre.

  Pel que fa els més petits, la temporada està limitada a finals de juny fins a mitjans o finals d’agost, ja que fora d’aquests mesos els nens estan a l’escoles i molts centres on s’organitzen aquests programes, també ocupen instal·lacions d’escoles o universitats i han d’acabar els programes perquè hi pugui començar l’any escolar.

  Cal dir que fora de temporada, com per exemple per Setmana Santa, alguns centres ofereixen algun programa per a joves, però acostumen a coincidir amb vacances escolars d’altres països i no acaben de quadrar massa les dates amb les escoles d’aquí.

  Durant la temporada baixa, hi ha centres que ofereixen ofertes especials i és una oportunitat per aprofitar-ho ja que el número d’alumnes a les classes acostuma a ser més reduït i surt més econòmic.

   

  cT- Recentment heu publicat els nous catàlegs de viatges (el de joves el d’adults). Què hi podem trobar? Quines són les principals novetats o aspectes que en destacaries?

  CS- El nostre catàleg el tenim dividit en dues parts: la part d’adults i la part de joves.

  En la part d’adults trobem programes d’escoles d’International House d’arreu del món i algunes escoles que no ho són però que portem temps treballant amb elles.

  Es diferencia de la part dels joves en que els preus dels cursos i allotjament estan per separat. Una persona pot contractar amb nosaltres el curs i l’allotjament o si ja te on allotjar-se, pot contractar només el curs. Els trasllats són opcionals. Si algú vol que el vinguin a recollir i/o tornar a l’aeroport, pot demanar-ho pagant un import extra.

  Hi ha molts tipus de programes com per exemple anglès general, de negocis, de preparació d’exàmens oficials, classes per a majors de 55 anys, per a principiants, formació per a professors, estades a casa del professor, estades per anar a estudiar tota la famimila, anglès especialitzat (per aviació, medicina, secretariat...).

  Molts programes no els tenim en el catàleg per motiu d’espai. Només cal que ens diguin el que busquen i intentarem trobar-ho.

  Els programes dels joves el preu està tot inclòs menys l’avió, excepte en el programa de sortida amb monitor a Oxford on si que s’inclou l’avió. Les sortides són individuals, és a dir, els nens viatgen sols o, si algun pare els vol acompanyar, i un cop arriben a l’aeroport de destí, un representant de l’escola els recull.

  Tenim programes tant en familia com en residència. Normalment fan 15 h de classes i després s’organitzen tota mena d’activitats. És possible trobar algun programa que en comptes de 15h de classe en facin 20h. Tots els programes són oberts, és a dir, que hi ha també alumnes d’altres nacionalitats.

  El que m’agradaria destacar és que també tenim oferta d’estades a l’estranger d’altres idiomes. Sempre pensem en l’anglès però també tenim programes a França i Suïssa per fer francès i Alemanya i Suïssa per alemany tant per a adults com per a joves.

  Per als més petits o per aquells que encara no s’atreveixen a sortir fora tenim els campaments internacionals a Andorra. L’estada es fa en un hotel de 4* a peu de pistes d’esquí i tancat al públic en general durant el mes de juliol. Tenim 19 campaments a triar i es poden fer amb classes d’anglès o sense classes i després pots triar el tipus d’activitat que es fa a la tarda com per exemple: futbol, bàsquet, esports d’aventura, robòtica, tennis... Són uns campaments molt populars i és 100% en anglès.

  Tot i que des de l’any passat també s’ofereix fer les classes en francès però les activitats són en anglès. És una bona oportunitat per practicar tots dos idiomes alhora. Cal dir també que venen nens d’altres països i això fa que el campament sigui també internacional.

  També organitzem sortides per a grups escolars en el mateix format de programes de classes + activitats. Es poden incloure dins dels programes que s’ofereixen a l’estiu o fer-ne algun a mida durant l’any escolar.

   

  cT- I, ja per acabar: què recomanaries a una família que està pensant a apuntar al seu fill/a a una estada a l’estranger? I, a un adult?

  CS- Doncs que em truquin per concertar una entrevista i m’expliquin la idea que tenen i jo estaré encantada d’assessorar-los sense cap compromís. Si estan pensant en fer una estada de cara l’estiu, ara és una bona època per començar-ho a moure, especialment pel tema dels vols. Quan més aviat es reservi un vol, serà més fàcil trobar vols més econòmics.

   

  Veure altres entrevistes

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat