Carol Priego (ELT): “Oferim cursos d'introducció al món del rap, tècniques d'improvisació i creació d'una cançó col·lectiva”


 • Etiquetes: Amics de les Arts i Joventuts Musicals, Escola de Literatura de Terrassa | Temps de lectura: 3 minuts

  diumenge, 17 juliol, 2022 - 19:15

   

  Un any més, l'Escola de Literatura de Terrassa ofereix cursos de rima i improvisació de rap als esplais de la ciutat per a la seva programació d'estiu. En parlem amb la seva coordinadora, Carol Priego, per a aprofundir en aquesta iniciativa sociocultural que ja escalfa motors per a la seva 3a edició.

  —Què són els cursos de rima i improvisació per a joves?

  Aquest és el tercer any que l'Escola de Literatura de Terrassa (ELT) ofereix cursos de rima i improvisació a joves dels barris de Terrassa amb la idea de descentralitzar l'accés a la cultura i la creació. Són cursos totalment subvencionats per l'Escola de Literatura de Terrassa amb el suport de l'ajuntament de Terrassa que busquen arribar a famílies amb menys oportunitats.

  —Quins cursos esteu preparant per a la 3a edició que organitzareu aquest any?

  Enguany tornem a comptar amb la participació de l’equip de Versembrant pels tallers i oferim dos cursos a l’esplai les Arenes dintre de la programació dels casals d’estiu. Les sessions són d'introducció al món del rap, tècniques d'improvisació i creació d'una cançó col·lectiva que després queda enregistrada per un tècnic especialista.

  —Quins són els objectius d’aquests cursos i a qui van dirigits?

  És important mencionar que la nostra intenció és promocionar la creació col·lectiva i engrescar a les joves a creure en si mateixes a través del poder de la seva pròpia paraula, provant processos artístics nous que les diverteixin i les facin connectar amb l'art.

  —Com s’hi pot participar? I, quins tipus de subvencions i/o premis hi ha?

  Des de l’Escola de Literatura oferim cursos de creació com aquests cada estiu per a entitats de Terrassa vinculades al lleure. Si alguna està interessada, ens pot contactar directament. Alhora, organitzem el premi de poesia Marta Pessarrodona per a joves amb dues modalitats: poesia escrita i audiovisual. Les persones guanyadores s’enduen un pack cultural i una beca de creació poètica de 1.000 euros.

  —Fem una mirada retrospectiva de les primeres dues primeres edicions: com ha esta l’experiència per a organitzadors i participants? Posa’ns alguns exemples de produccions que han tirat endavant.

  En la primera edició fa dos anys es van fer cursos de rima a la seu de l’Escola de Literatura als Amics de les Arts (amb Versembrant)  i tallers a esplais de rapsòdia (amb Ramon Bartrina). Dels tallers de rima van sortir dos videoclips produïts amb Kamikaze Produccions. Es va fer una presentació oficial al Cinema Catalunya amb el tancament dels cursos de l'escola de literatura.

  L'any passat es van fer tallers de rima als esplais de les Arenes i Guadalhorce novament en col·laboració amb Versembrant i dintre de la seva programació de casals d'estiu. Us deixem l’entrevista amb Canal Terrassa.

  ——

   

   

   

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat