Com escollir la impressora adequada? [per Color Plus Terrassa]


 • Etiquetes: Color Plus Terrassa | Temps de lectura: 5 minuts

  Triar la impressora adequada dependrà de cada cas en particular però, principalment, de l'ús que li vulguem donar.

  Si som dels que la necessitem per a un ús ocasional (entre 1/5 impressions setmanals), ens servirà qualsevol impressora domèstica i econòmica, d'aquelles que funcionen amb 2 cartutxos, 1 negre + 1 tricolor que contenen els tres colors bàsics (cian, magenta i groc).

  Els cartutxos ens poden durar entre 10 i 12 mesos, llevat que ens agradi imprimir pàgines amb fotografies o ombrejats. En aquest cas, aquest tipus de cartutxos es consumiran amb molta rapidesa, especialment el tricolor encarint així el cost de les nostres impressions.

  Si tenim fills en edats entre 12 i 16 anys que ja necessiten imprimir amb certa freqüència treballs de més o menys dimensió, hauríem de plantejar-nos una impressora amb 4 cartutxos independents per a cada color.

  Porten molta més tinta amb un rendiment molt superior a les anteriors. També, en funció del model, acostumen a oferir més prestacions quant a rapidesa i funcionalitat (impressió a doble cara automàtica que ens estalviarà paper).

  Quan tenim fills estudiant a la universitat o en mòduls de formació professional, a més dels 4 cartutxos independents, hauria de tenir l'opció de comptar amb cartutxos de capacitat extra, especialment el negre que serà el més utilitzat.

  També és molt recomanable que ens plantegem una petita impressora làser, és la millor opció si s'imprimeixen apunts i textos d'estudi ja que podrem imprimir per un preu de tot just 0,02 € per pàgina.

  Si ens hi fixem, allò que ens abaratirà el cost de les nostres impressions domèstiques no és el preu que paguem per la impressora sinó la capacitat de tinta dels cartutxos que pugui utilitzar. Aquí és on haurem de posar el focus en funció de les necessitats particulars de cada cas.

  El mercat ofereix moltes possibilitats i una visita a un centre especialitzat ens pot estalviar sorpreses i molts diners. En aquesta petita inversió el més barat acostuma a sortir car amb el temps.

  Quin manteniment necessiten?

  La resposta és molt simple, però cal comprendre el següent. La tinta és expulsada al paper a través d'uns injectors allotjats en els capçals d'impressió, en un centímetre quadrat podem trobar de 400 a 800 microinjectors per on passa la tinta en el moment just a una velocitat i temperatures específiques perquè es materialitzi la impressió. A més el paper és arrossegat per uns corrons de forma mil·limètrica perquè aquesta impressió es realitzi en el lloc exacte.

  Els brocs i els rodets d'arrossegament són els components que acostumen a causar problemes si no tenim un mínim cura, per tant, haurem d'evitar el següent:

  • Tenir-la parada durant molt temps. El pitjor per a una impressora domèstica és tenir-la parada durant mesos, la tinta s'assecarà en els injectors, afectarà la qualitat d'impressió i el procés de neteja provocarà un alt consum de tinta addicional. És convenient utilitzar-la almenys un cop cada 15 dies.
  • Acumulació de pols, tenir la impressora neta i protegida de la pols que s'acumula amb el pas del temps...
  • Mantenir el paper carregat durant dies sense utilitzar-lo. El primer full de paper acumularà pols que anirà traspassant als injectors i als rodets d'arrossegament.
  • Utilitzar un paper de baixa qualitat que deixi residus. Compte amb les marques blanques i els reciclats de baixa qualitat, són una font de problemes per a les impressores i no sempre el seu procés productiu és tan sostenible energèticament com ens fan creure. El millor són papers certificats procedents de boscos sostenibles, els processos productius són molt més eficients i ecològics.

  Amb aquestes simples cures tindrem la nostra impressora en perfecte estat durant molt de temps.

  Què fer si ens agrada imprimir les fotografies de les vacances?

  Si és ocasional, podem utilitzar qualsevol impressora amb el paper fotogràfic adequat, però si es tracta d'alguna cosa recurrent o de cert volum, tenim tres opcions:

  - Plantejar l'adquisició d'una impressora fotogràfica, bé en tinta, bé per sublimació. Amb aquesta última aconseguirem fantàstiques fotografies perdurables en el temps. Els preus van dels 65 € en tinta als 120 € en sublimació.

  Imprimir-les des de casa en un quiosc fotogràfic online, on per un preu molt assequible obtindrem les nostres fotografies individuals o en àlbum de forma instantània amb una qualitat òptima, recollint-les a la botiga en uns minuts.

  - Fer-ho en una copisteria de confiança per a la seva impressió per làser o tinta. Són tecnologies diferents amb resultats diferents i normalment una mica més econòmiques que les anteriors.

  I, si ens sorgeix una necessitat urgent?

  Hi ha ocasions en què podem tenir la necessitat d'imprimir un treball que vam acabar a altes hores de la nit per lliurar l'endemà i, bé perquè no tenim tinta, perquè la nostra impressora és molt lenta o perquè és una impressió de molt volum, no podem acabar allò que tant esforç ens ha costat.

  En aquests casos, hi ha alternatives excel·lents que ens poden resoldre el problema com la plataforma Copicloud, única a Terrassa, que ens ofereix un servei d'impressió 24 h, idònia per a estudiants i professionals, a través de la qual es poden llançar les impressions a un preu mòdic i recollir-les després sense cues ni esperes.

  Més informació:

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat