Com ha evolucionat Sevan Centre Salut els primers tres anys? En parlem amb el fisioterapeuta Sébastien Fabre


 • Etiquetes: Fisioteràpia | Temps de lectura: 2 minuts

  dimecres, 22 març, 2017 - 17:45

  ENTREVISTA | El setembre de 2014 obria les portes Sevan Centre Salut, a la Pl. del Progrés, 19, amb el fisioterapeuta Sébastien Fabre al capdavant. Però, l’evolució ha estat constant i ràpida, fins a convertir-se en un centre multidisciplinari. Així, al cap d’un mes d’obrir ja s’hi incorporava una podòloga (M.ª Remei Moix Berrozpe). Sis mesos després s’hi afegia un psicòleg (Otto Weingartner Enríquez). I, aquest 2017 ha estat el torn del dietista (Maribel Arias García).

  Les quatre disciplines no han estat buscades a l’atzar. Fisioteràpia, podologia, psicologia i dietètica, totes entre si tenen alguna cosa en comú, fet que sumades les fa molt més útils pensant en el pacient. Problemes d’esquena poden començar tractant-se amb el fisioterapeuta i afegir-hi la dietètica per aconseguir una solució més global, per exemple.

  «La podologia estava clar des d’un bon principi que havia de formar part de Sevan», segons comenta Fabre. Per això es va incorporar tan aviat al centre. Les altres disciplines també han estat meditades, i s’hi han anat afegint progressivament segons el centre anava creixent en demanda per part dels pacients.

  El pacient sempre ha estat l’objectiu principal del centre. Oferir-li el millor servei, personalitzat, amb proximitat, de qualitat i aportant-li el màxim de pedagogia possible per a trobar la millor solució per a cada cas, ha estat i és el què busca Sevan amb la incorporació de nous professionals al centre.

  Quan a patologies detectades, segons Sébastien Fabre, no ha trobat cap evolució destacable, més enllà del què ja es podia imaginar per la seva experiència professional. Amb tot, alguns aspectes si que són destacables, «potser abans tractàvem més lesions de columna i ara estan augmentant les lesions a la zona de l’espatlla», afirma el fisioterapeuta. Respecte a les edats també es pot dir que la gent jove ha augmentat una mica en el percentatge de pacients, possiblement per causes com poden ser l'estrès.

  I, arribats a aquest punt, Fabre ens parla de més necessitats professionals al centre, i és que actualment ja s’estan plantejant incorporar un nou fisioterapeuta. Un professional que, seguint amb la filosofia del centre, a més de dominar la maquinària que utilitzen, ha d’estar molt preparat en les tècniques manuals, una de les característiques del centre des del seu inici.

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat