Com podem tenir cura de la pell sensible [La Provença]
Etiquetes: Cuidem-nos per dins i per fora, opinió | Temps de lectura: 4 minuts
Els professionals que ens dediquem a la cura de la pell ens troben sovint amb l'expressió "Tinc la pell sensible", però, que vol dir tenir la pell sensible?
Realment, hi ha tanta gent amb pell sensible com sembla? La resposta és... prou gent però no tanta!! El fet de que una vegada un productes de cosmètica t'hagi fet alguna reacció no vol dir que tinguis la pell sensible. Tampoc és així quan alguna vegada has tingut una reacció al prendre el sol. Això tampoc vol dir forçosament que tinguis la pell sensible.
Així, doncs, us preguntareu: què vol dir tenir una pell sensible, oi?
La persona que té la pell sensible la té sempre, constantment tindrà molèsties i no tindrà dubtes, ja que la seva pell reaccionarà davant de multituds de factors externs (fred, calor, vent...) o interns (nervis, preocupació, canvis hormonals...), el resultat pot ser molt variat i de diferent grau d'importància o molèstia.
Pot anar des d'un rubor més o menys intens només amb la neteja diària, passant per picors, cuïssor, inflamació, granets, tibantor....
La pell és un òrgan sumament complex que reflecteix molts aspectes dels nostres hàbits (alimentació, hores de sol, cosmètics..), estat emocional i nerviós i també canvis hormonals.
La pell sensible o reactiva és una pell fragilitzada en la seva barrera protectora, perd aigua amb facilitat i fins i tot els seus capil·lars moltes vegades no responen correctament als estímuls i la seva activitat de dilatació/contracció està compromessa fins al punt de donar lloc a couperosis (venetes dilatades) en algunes zones.
Alguns consells per tractar la pell sensible:
- Evitar una neteja diària agresiva, prioritzarem sabons suaus sense sulfats sintètics o millor encara llets, bàlsams de neteja o olis vegetals que no alterin el ph de la pell. Els tònics millor que no continguin alcohol ni àcids (per exemple àcid salicílic), recomanat especialment els hidrolats (aigües destilades naturals de plantes) com la rosa, la lavanda, la camamilla o la melisa.
- Exfoliació controlada, aquest procés no és gaire recomanable per una pell sensible, només ho realitzarem puntualment i en èpoques en que la nostra pell estigui més calmada i equilibrada.
- Mascaretes de bellesa, les evitarem amb molt actius, amb efecte lífting o molt astringents, actius com el caolín (argila blanca), l'aloe vera, civada o àcid hialurònic són ideals per calmar i recorfortar la pell.
- Evitar rutines en general molt elaborades, ens inclinarem per protocols diaris minimalistes i senzills.
- Evitar cosmètics molt sofisticats plens d'actius perquè hem escoltat que van molt bé o estan de moda, en el cas de pell sensible menys és més, millor actius ben escollits que reforcin la barrera cutània i ajudin a calmar.
- Limitar l'exposició al sol al rostre i, si no es pot evitar, aplicar protecció solar mineral, mai química, renovar adecuadament quan sigui necessari.
- La pell sensible necesita un extra d'aigua ja que la que té la perd amb facilitat, aportem aquesta humitat a través de sèrums o cremes que continguin actius com l'aloe vera, la glicerina vegetal o l'àcid hialurònic.
- També necessita components humectants que evitin la pèrdua d'aigua, per aquesta acció són ideals els olis vegetals, beauty balms o mantegues vegetals com el karité que segellen la pell, eviten la fuita d'aigua, deixant-la al mateix temps respirar i aportant confort i elasticitat.
- Vigilar l'alimentació, consumir fruites i verdures crues que ajudin a hidratar la pell per dins i a aportar vitamines i minerals. També és interessant l'ingesta d'aliments rics en omegues com peix blau (preferible peix petit) i llavors i fruits secs.
Alguns productes específics que podreu trobar a La Provença els teniu aquí, a part del nostre assessorament personalitzat.
- Línia Aqua Reotier de L'Occitane en Provence
- Línia Blue Secret de Poetics Skin Sensations
- Línia cosmètica unisex de Terpenic Labs
- Infinity Drops de Mádara
- Casa Mencarelli (Novetat)
- Olis vegetals i karité de Terpenic Labs
AUTORA: Eva Perales, La Provença
Afegeix un comentari