Com podem utilitzar les zones comunes de les comunitats de propietaris? Fabra Finques ens ho explica


 • Etiquetes: Fabra Finques, immobiliàries, opinió | Temps de lectura: 2 minuts

  divendres, 4 juny, 2021 - 12:00

  OPINIÓ | Amb les noves mesures contra la Covid-19 a Catalunya que regeixen a partir del 4 de juny, el Govern de la Generalitat marca les pautes generals d'ús dels espais.

  PUC FER SERVIR ELS PATIS COMUNITARIS?

  Sempre la distància de seguretat d'1,5m o 2,5m² per persona o bombolla de convivència.

  PUC FER ÚS DE LES PISCINES COMUNITÀRIES?

  La disposició marca tots els espais a l'aire lliure oberts al públic independentment de quina sigui la seva finalitat o prestació de servei podran tenir una capacitat fins al 70%. Les comunitats hauran d'organitzar-se per torns o control d'accés per respectar aquesta capacitat màxima.

  ES PODEN OBRIR ELS PARCS INFANTILS?

  Sí, es poden obrir amb tota normalitat amb la capacitat del 70% indicat.

  ES PODEN USAR ESPAIS COMUNITARIS TANCATS?

  Sí, però en cap cas es no es poden mantenir distàncies inferiors a 2,5m2 per persona o bombolla de  convivència.

  En tots els casos d'espais comunitaris, ja siguin patis, piscines, parcs infantils o altres s'haurà de garantir el manteniment de les mesures de protecció individual; sistemes per a la neteja de mans, la distància física interpersonal de seguretat i condicions de neteja, desinfecció i ventilació.

  COM ES CALCULA LA CAPACITAT?

  La capacitat en condicions normals, sense pandèmia es calcula en piscines o espais a l'aire lliure, 2 m² de superfície de làmina d'aigua o superfície per usuari.

  Per exemple, en una piscina a l'aire lliure amb unes dimensions de làmina d'aigua de 20 metres x 8  metres, és a dir, amb una superfície de 160 m², a raó de 2 m² per persona, calculem una ocupació de 80 persones.

  Com es determina que l’ús màxim haurà de ser del 70%, per tant en el cas d'aquesta piscina, la ocupació màxima per contenir la infecció de la Covid19 serà de 40 persones.

  Per Fabra Finques

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat