Com resoldre conflictes entre empresa i treballador a l'hora de planificar les vacances [AmbDret Advocats]


 • Etiquetes: | Temps de lectura: 1 minut

  En època estival, si no s'han planificat amb anterioritat les vacances poden sorgir conflictes entre empresa i treballador a l'hora d'escollir els dies per a gaudir-les.

  Com s'han de planificar?

  Tal com hem comentat en ocasions anteriors, com a norma general, empresa i treballador han d'acordar com es gaudiran les vacances amb una antelació de dos mesos. Tot i així, totes les empreses, en funció de la seva activitat, disposen d’un conveni col·lectiu d’aplicació, que s’encarrega de regular els aspectes de la relació laboral entre empresa i treballador i, concretament, estableixen un apartat concret per a les vacances.

  En molts sectors d’activitat (per exemple: construcció, oficines, etc.) fixen determinats mesos a l’any com a preferents per a gaudir-les i estableixen regles per fixar-ne la distribució (per exemple, en períodes de 15 dies consecutius), en cas que no hi hagi acord de com fer-ho.

  Què passa si no s’arriba a un acord o el conveni no estableix res sobre vacances?

  Cap de les dues parts podrà imposar unilateralment la seva decisió. Si més no, cal tenir en compte que el poder de direcció de l’empresa prevaldrà. Tot i que, si el treballador no hi està conforme, podrà interposar una demanda judicial per desencallar aquest conflicte. Aquesta demanda es resoldrà amb preferència degut al seu caràcter urgent.

  D’altra banda, mentre no es resolgui el conflicte, el treballador haurà de continuar assistint al seu lloc de treball, ja que si no ho fa es considerarà una falta d'assistència, subjecta a sanció disciplinària.

  Contacta amb la nostra Àrea Laboral al 93 788 53 97 – palet.vendrell@icater.org per a un assessorament personalitzat.

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat