Declaració de renda en temps de Covid-19: Any 2 | Què és més novetat? [Àbac Assessors]


 • Etiquetes: Renda 2021 | Temps de lectura: 7 minuts

  La gestió dels ERTO’s i ajuts als AUTÒNOMS o als assessors se’ns acaba l’energia

  L’any passat explicàvem que hi havia poques novetats normatives, doncs ara, toca dir que SI, que aquesta campanya ve plena de novetats. Novetats legislatives, SI, algunes, però sobretot, moltes novetats derivades de la gestió de la COVID-19.

  Aspectes com els cobraments dels ERTOs (siguin procedents o no), cobraments del CESSAMENT d’ACTIVITAT dels autònoms, els cobraments dels ajuts de la GENE, els NO pagaments o les devolucions de les quotes d’autònoms per les Mútues..., faran que aquest any, la campanya de Renda sigui entretinguda..., molt entretinguda, o simplement INOBLIDABLE.

  Atenció, a tothom que hagi cobrat dels ERTOs que, per norma general, haurà de passar per caixa, SI, haurà de pagar.

  Això serà així com a conseqüència que el SEPE es considera 2n pagador i, quan hi ha un 2n pagador, la obligació per la presentació de la Renda comença als 14.000€ anuals si aquest 2n pagador paga més de 1.500€. anuals, i NO als 22.000€, com és la norma amb un únic pagador.

  I compte que, normalment el SEPE ha pagat sense retenció, per tant, sumarem els ingressos, però faltaran les retencions pròpies de les percepcions derivades dels ERTOS, que s’hauran d’ingressar ara.

  Ja estem avisats que, errors, tant en les percepcions com en les dades fiscals n'hi ha uns quants, i segurament en alguns casos haurem d’esperar fins al final del termini de la campanya, ja que tant el SEPE com la AEAT s’han compromès a donar la informació fiscal correcta abans no acabi la campanya.

  I pels que pel motiu dels ERTOs, tingui resultat a pagar, disposaran d’un fraccionament EXTRAORDINARI en 6 mensualitats, sent el primer termini de pagament el 20 de juliol de 2021.

  Més sort tindran els perceptors del IMV (ingrés mínim vital) que, SI que tindran l’obligació de fer la declaració de Renda, encara que surti tot a zero (0), i la declaració serà sense ingrés, però compte, com que tenen l'obligació de declarar, què passa si no es presenta dins de termini? Doncs..., com a la tómbola, “siempre toca, sinó un pito una pelota”..., regalet embolicat de sanció mínima d’uns 100€.

  Per altra banda, també reiterem que l’Agencia Tributària, vestida de guàrdia pretoriana, no para d’innovar en la forma d’aportar informació a l’hora de les activitats empresarials (nous formats de llibres registres obligatoris), més informació a l’hora de declarar els lloguers, confirmació de l’habitatge habitual... I, tot això per què? Doncs per fer-los (a ells) la vida més fàcil. Si, a ells, no pas al “sujeto pasivo” (ja podrien canviar el nom), i si és més fàcil per a ells, segurament ho serà menys per als altres...

  I ja que parlem d'innovació de l'AEAT, és de justícia destacar que aquest any, la AEAT, a la seva pàgina web té un informador de Renda (tipus preguntes més freqüents – FAQS), que destaca per la seva utilitat. Dona informació precisa de les novetats de la Campanya, de qui té obligació de declarar, de les opcions de tributació segons la situació personal i familiar, i un llarg etcètera.

  Abans he definit aquesta campanya de Renda com a INOBLIDABLE. Ho serà perquè la pròpia Agència Tributària ha calculat la presentació de més de 1.500.000 declaracions noves respecte l’any passat (entre ERTOS i IMV).

  I, inoblidable per què? Als dels ERTOs, els hem d’explicar que “con la que està cayendo” els toca pagar, i als de l'IMV, que tenen l'obligació de fer la declaració encara que sigui a zero, però evidentment, millor verificar les dades fiscals i, normalment, quan fem una feina, ni que sigui poc, ens agrada cobrar-la.

  I, nosaltres què? Els “currantes” tributaris, confinats teletreballant o de cuerpo presente al despatx, amb jornades maratonianes i festius inclosos, explicant l'inexplicable, defensant l'indefensable, lluitant contra el SEPE, contra la Seguretat Social, i contra els pretorians de l'AEAT que, com que la majoria teletreballen, més aviat sembla que NO hi siguin, i si NO hi són..., doncs allò del: Hay alguien más???? 

  Gairebé NO donen cites per a solucionar problemes, i, és clar, el silenci, a banda dels dubtes, genera nervis i malestar.

  Per anar acabant, ratificar que l'Agència Tributària, ells solets, van per nota, és un continu, no paren d’enviar notificacions i requeriments..., deu ser perquè han de justificar que treballen (a fe de Déu, que molt) i, dic jo que, com que no atenen al públic, tenen més temps, i si tenen més temps treballen de portes endins, i si treballen, entre els uns, els altres i els de més enllà, tots i tothom, no paren de tocar “els dallonses” i de debò, se’ns acaba l’energia..., ja portem més d’un any, treballant sense descans i amb una pressió ja gaire bé insuportable.

  I, ara si, per acabar aquesta benvinguda a la campanya de Renda 2020, que serà MEMORABLE i INOBLIDABLE, només em queda fer una menció molt entranyable a tots els CUÑAOS.

  CUÑAO:dícese” del familiar, amic, conegut, veí, ex-treballador d’entitat financera o altres bestioles que vestides de persones de bé, i que saben molt de Renda..., i que sempre estan disposats a fer un favor en format de consell i/o comentari...,  però no sé massa bé perquè, de declaracions de rendes, ves per on,..., que no que no, que no volen molestar, que no és la seva feina.
  No ho entenc, si en saben tant...

  CUÑAOS: Haberlos ... Haylos

  Apa, que la campanya us/ens sigui lleu, i que la Força ens acompanyi (a tots)

  Salut,

  Descarrega't la nostra circular (cat.)

  Descarrega't la nostra circular (cast.)

  Si desitges més informació sobre la DECLARACIÓ DE RENDA 2020 o de qualsevol altre servei d’assessoria Online o l’especial del portal del client, que oferim a pimes i autònoms, contacta amb nosaltres o truca’ns al 937 369 860.

  Contacta amb Àbac Assessors
   

   

  Àbac Assessors (Av. de Jaume I, 95, 1r).

  Qui són? És una assessoria/consultoria amb una experiència de més de 30 anys com a professionals del sector de l’assessoria empresarial. Està formada per un grup de professionals multidisciplinar que incorpora serveis legals, de consultoria i d'externalització de serveis administratius i/o de gestió, per aportar la solució que millor s’adapti a les sempre diferents i canviants necessitats del client [+ info].

  Campanya Renda 2020: Aquesta campanya 2020, es veu totalment influenciada per les conseqüències econòmiques de la COVID-19, i caldrà tenir molt de compte amb la declaració dels ingressos per ERTO, els ingressos dels ajuts dels autònoms, i la presentació de la declaració obligatòria, si s’ha rebut ingressos pel Ingrés Mínim Vital (IMV).

  Tanmateix, els autònoms que realitzen activitats econòmiques (empresaris i/o professionals), i tributen en la modalitat de estimació directa, han de tenir en compte que pel exercici 2020, ja és d’aplicació la obligatorietat de portar els llibres registres obligatoris segons la nova ordre HAC/773/2019.

  Amb els dubtes que planteja la declaració de l’exercici 2020, us recomanen consultar amb un assessor, i recordeu, com ja ha anunciat el SEPE i la pròpia Agència Tributària, molts dels "esborranys/dades fiscals" tenen errors. Com a recordatori a tenir en compte, no us oblideu de:

  • ingressos derivats de situació COVID-19
  • avaluar la situació d’ingressos de més d’un pagador (empresa i SEPE)
  • ajuts i subvencions als autònoms.
  • si us han retornar diners de les clàusules sòl.
  • deducció de la guarderia per a mares treballadores.

  --

  Especial Renda

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat