Dr. Utset (CEMU): «Amb el nostre sistema bodyet.online, el pacient segueix el seu tractament dietètic amb la mateixa eficàcia i seguretat, però sense haver-se de desplaçar»


 • Etiquetes: medicina, monogràfics, Cuidem-nos per dins i per fora 2022 | Temps de lectura: 5 minuts

  dijous, 5 maig, 2022 - 11:15
  Visitem el Dr. Utset i la Marta Usieto, responsable mèdic i gerent del Centre Mèdic Utset (CEMU), respectivament, per parlar del seu nou sistema de dieta mèdica online: bodyet.online.
   

  —Què és bodyet.online?

  —És un sistema per a poder realitzar el teu tractament de dieta mèdica de forma online.

  CEMU disposem de departament de Dietètica i Nutrició des de l'inici i la majoria de consultes que rebem dels pacients que acudeixen a nosaltres són per aconseguir aprimar-se. En rebem d'altres, per exemple per controlar patologies com la diabetis o per aconseguir augmentar el pes, però, en comparació, en són molt poques. 

  Amb motiu de la pandèmia, els pacients van trobar-se que es quedaven a mitges en els tractaments ja iniciats i, per solucionar-ho, des de CEMU vam continuar fent-los seguiment i control per telèfon.

  A partir d'aquesta necessitat neix bodyet.online, una pàgina web on pots sol·licitar la teva dieta mèdica i fer els tractaments de forma telemàtica. Amb aquest sistema, se segueixen els mateixos protocols que en els tractaments presencials: es demana una analítica, estudiem la història clínica i parlem amb els pacients per telèfon, amb l’avantatge que el pacient no s’ha de desplaçar i rep el tractament amb la mateixa eficàcia i seguretat que si acudís de forma presencial.

   

  —Quina és la forma amb què la persona interessada pot accedir a fer el tractament de dieta online?

  —Accedint a la pàgina web de bodyet.online. Allà trobarà tota la informació del mètode que seguim i els programes de tractaments que oferim, que són ràpids i segurs. Al personalitzar cada tractament segons les necessitats i situació individual de la persona, podem assegurar-li quant pes pot arribar a perdre i quant temps trigarà a perdre'l.

   

  —I en quin mètode es basa aquesta dieta per a perdre pes?

  —Es tracta d'un tractament mèdic basat en una dieta normoproteïnada, és a dir, una dieta on es pren la proteïna necessària per a aquella persona, i molt baixa en hidrats de carboni.

  El mètode consisteix en dues fases:

  1. A la primera fase es tracta de perdre el magatzem de greix acumulat.
  2. A la segona fase ens centrem a establir una dieta i crear uns hàbits que permetin no recuperar aquest greix i mantenir un pes saludable.

   

  —Quin és el motiu de fer-ho en dues fases?

  —Si, per exemple, la persona només se centrés en la segona fase, i en concret ha de perdre molt pes, se'n cansaria i abandonaria ràpidament. El pacient, amb la primera fase, es mentalitza que el mètode li funciona i s’anima a seguir amb la segona fase, que és la que el mantindrà en el seu pes i evitarà recuperar aquell greix acumulat.

  La primera fase té una durada o altra depenent de la persona i la segona fase s'inicia en funció del que decidim des de l'equip mèdic.

   

  —Si el pacient segueix aquesta dieta, també li cal fer exercici?

  —Sempre. La dieta ha d'anar sempre acompanyada d'exercici. De fet, si la persona no està acostumada a fer exercici i no ha de perdre gaire pes, primer li recomanarem que agafi aquest hàbit, abans d’entrar en la dieta en si mateixa. En canvi, si és una persona que ha de perdre molt pes i ja té l’hàbit de moure's una mica, llavors començarem directament amb la primera fase de la dieta mèdica.

   

  —Quins productes es poden consumir en aquesta primera fase de perdre greix?

  —Els productes que es fan servir en aquesta primera fase de la dieta es creen en laboratoris i només contenen 18 grams de proteïna en molts formats atractius: galetes, sopa, postres, pasta, pizzes...

  A la primera fase, cal fer cinc àpats al dia, tots cinc amb producte o no i, per dinar i per sopar, afegir-hi també verdura. Si es vol, el producte es pot substituir per proteïna animal. Al final del dia, el cos només haurà ingressat proteïnes i verdures.

   

  —Cal complementar-la amb suplements?

  —Sí, en aquesta fase s'aconsellen complements suplementaris de sal i vitamines, potassi i oligoelements.

   

  —I a la segona fase?

  —Un cop s’ha perdut aquest primer magatzem de greix, es passa a la segona fase i se segueix una dieta general, que inclou les cinc famílies d’aliments. Des de CEMU fem control de les calories que necessita aquella persona i adeqüem la dieta a aquelles calories.

   

  —Com es fa aquest control amb el format online?

  —En el format online, el pacient rep una bàscula digital que fa control de bioimpedància: de proteïna, de greix, de pes, d'IMC...

  Es tracta d’una bàscula intel·ligent que es connecta a una aplicació mòbil gratuïta mitjançant Bluetooth i envia les dades directament al centre, de forma setmanal. Totes aquestes dades es van consolidant a l’espai privat de cada pacient de la pàgina web i des d'allà ens anem comunicant.

  La pàgina es troba en un entorn segur, amb consentiments informats, seguint el Reglament de protecció de dades i la legalitat pertinent.

  Accedeix a bodyet.online

  --

  Més informació:

  --

  Especial "Cuidem-nos per dins, cuidem-nos per fora"

   

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat