Gisela Mora (Espai Gut): «Volem esdevenir un punt de referència per als professionals de la psicologia i per a les famílies»


 • Etiquetes: entrevista | Temps de lectura: 3 minuts

  dimecres, 17 gener, 2018 - 11:45

  ENTREVISTA | Espai Gut (carrer del Pare Llaurador, 29) és un nou i innovador lloc de treball compartit que reuneix a profesionals de la psicologia i la salut al centre de Terrassa. Hi trobem terapeutes que busquen un entorn enriquidor on exercir la seva professió, créixer, aprendre i compartir experiències i contactes profesionals. Actualment, hi ha un equip de 5 professionals especialitzats en psicologia, atenció infanto-juvenil, adults, parelles, famílies... N’hem parlat amb la seva coordinadora, Gisela Mora, perquè ens expliqui més i millor aquest projecte que acaba d’engegar a la nostra ciutat.

  Gisela Mora és llicenciada en psicologia, terapeuta familiar. Va iniciar la seva activitat professional a l’Hospital de Terrassa per, un temps més tard, obrir el seu propi despatx. L’evolució i les ganes de «crear equip» l‘ha portat a idear Espai Gut que el defineix com «un somni fet realitat».

  El local escollit per a iniciar aquest projecte és un habitatge històric que data del 1925 situat al carrer de Pare Llaurador que ha estat totalment reformat per l’estudi de disseny Estudi08014 (vegeu-ne una extensa explicació amb text i gràfica de tot els procés de reforma, aquí).

  L’Espai Gut —que va obrir el setembre del 2017— disposa de set despatxos que poden acollir a professionals de la psicologia i la salut. Actualment ja n’hi ha cinc treballant, tres d’ells ja estan fixes al llarg de la setmana i la resta amb dies puntuals.

  La filosofia de l’espai és molt similar al «coworking», ja que hi trobem a professionals autònoms, cadascú amb la seva especialitat, però que busquen generar sinèrgies entre ells, i treballar conjuntament, «amb l’objctiu d’oferir un servei complert, integral», tal i com ens comenta Mora. I, afegeix: «Volem esdevenir un punt de referència per als professionals de la psicologia i per a les famílies», ja que estan molt especialitzats en psicologia familiar, i utilitzen metodologies com la teràpia del joc, l’aprenentatge més lúdic... i no tan clíniques.

  Tracten temes molt diversos, com pot ser les addicions, els temes forenses per als jutjats, i, fins i tot, teràpia amb gossos per a gent que té problemes de desenvolupament.

  Segons ens comenta la Gisela Mora, «a Terrassa hem detectat demanda, tant de professionals per a disposar d’un espai per a fer visites com, també, d’un punt que esdevingui espai de difusió i divulgació, tant pensant en els pacients i la gent interessada en la temàtica com per als propis professionals».

  A banda dels serveis, que ja estan oferint, aquestes primeres setmanes del 2018 les estan dedicant a preparar les primeres xerrades i activitats divulgatives que oferiran al centre, dirigides tant als professionals com a les famílies, professionals de l’educació... Sobretot als vespres i dissabtes, s’hi impartiran tallers de temàtiques com gestió de l’estrés, educació, com gestionar els límits amb els nens a casa, sobre gent gran, nutrició i emocions... [Podreu seguir totes aquestes activitats a l’agenda de connecTerrassa i, sobretot, als butlletins que enviem de forma periòdica].

  Foto: Estudi08014.

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat