Innovació econòmica a Terrassa, per HUB Terrassa


 • Etiquetes: Hub Terrassa | Temps de lectura: 2 minuts

  dijous, 8 setembre, 2016 - 20:45

  Com evoluciona l'economia al món i al nostre entorn més proper? Amb innovació. Aquesta és la paraula. L'economia evoluciona innovant, i això des de sempre. I al segle XXI estem especialment en un punt d'innovació molt més constant i accelerat que mai, que ens afecta en tots els àmbits laborals i privats, i que, a la nostra ciutat, podem localitzar, en termes generals, en algunes empreses pioneres i en la modernització d'altres, en els nous hàbits de consum local i en la innovació universitària.

  En la innovació econòmica d'empresa, però, és essencial crear constantment per a la millora de la competitivitat, per generar millors productes i serveis, i innovar en l’orientació al client amb els productes més adequats a oferir, gràcies també a la tecnologia. Tota aquesta innovació econòmica no pot existir si no es disposa a prop d'un viver de nous emprenedors i creadors al darrere, organitzat de manera constant en el temps i amb total retroalimentació amb la ciutat. A Barcelona aquest tema està molt resolt, però en el cas de Terrassa ens cal una base d'acollida sòlida d'innovació econòmica per ubicar els nous emprenedors universitaris i professionals, freelances i autònoms, tots específicament concentrats en la innovació, per ajudar-los a generar potents sinergies i, de retruc, innovadores empreses de nova creació. Existeix un flux de persones d'aquest perfil que emigren diàriament a la capital catalana, a formar part d'aquest entramat econòmic innovador que enriqueix Barcelona, i a Terrassa no podem deixar de banda el potencial emprenedor que sempre hem tingut i que encara tenim.

  Només amb la coordinació de l'administració pública i empreses privades es podrà generar amb força i determinació una oferta d'espais de cultiu d'innovació econòmica a la nostra ciutat, i fer d'aquests espais unes plataformes de llançament d'empreses modernes i generadores de valor, tant per a l'economia global com també per a la local. Els espais de coworking que existeixen a la nostra ciutat són una magnífica eina per organitzar aquest flux emprenedor innovador, i començar a treballar en coworking i fer networking és la millor manera i la més directa per atraure i aconseguir aplegar aquesta potencial energia econòmica en espais específics, i molt millor si són espais especialment dissenyats per a aquestes activitats i per a aquests perfils de persones en concret.

  No ens adormim, egarencs i egarenques, o aconseguirem que Terrassa sigui això mateix, una ciutat dormitori, i no una ciutat viva, plena d'energia innovadora i un hub econòmic català del més alt nivell.

   

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat