Jenny Alcántara (nutricionista – Clínica Idermic): «Ensenyar nocions bàsiques de nutrició als pacients m’ajuda a saber que he fet un servei útil i de per vida»


 • Etiquetes: iDermic, entrevista, nutrició | Temps de lectura: 3 minuts

  dijous, 14 març, 2019 - 15:15

  La clínica IDERMIC, situada al carrer Cardaire de Terrassa, és un centre dedicat a la dermatologia, la cirurgia plàstica i l’estètica. Però, això no és tot. Aquest centre ha incorporat nous serveis complementaris com la nutrició clínica i esportiva o la cirurgia capil·lar.

  Des de desembre de l’any passat la doctora Jenny Alcántara és l’especialista en nutrició i tractaments corporals d’aquesta clínica privada. Tal i com ens explica, està especialtzada en nutrició esportiva (a la que també se li ha de sumar una formació en entrenament físic) i també tracta nutrició familiar i infantil.

  ELS PACIENTS

  Pel que fa als pacients, Alcántara ens explica que són moltes les dones que confien en els tractaments que es proporcionen des d’Idermic. «Les dones de 20 a 70 anys que busquen reduir mides són el pacient més habitual tot i que, cada cop hi ha més pacients masculins», assegura la doctora.

  Per a iniciar el tractament la doctora assegura que necessita molta informació del pacient com, per exemple, saber quines al·lèrgies té, els antecedents familiars, l’historial clínic, l’estat ossi o l’índex de massa corporal. Un cop recollides aquestes dades, la proposta nutricional s’adapta a les necessitats i condicions del pacient per tal d’assolir l’objectiu que es marqui.

  EDUCAR ABANS QUE TRACTAR

  El principal problema, segons ens comenta Alcántara, és el temps, i concretament ens explica: «no donem prou importància als àpats, quan mengem hem de fer-ho bé i a consciència».

  El principal objectiu que persegueix la doctora, tal i com ens diu, és el d’ensenyar, educar. «Per a mi ensenyar nocions bàsiques de nutrició als pacients m’ajuda a saber que he fet un servei útil i de per vida. Són petits consells que ajudaran a saber què menjar, com menjar (tenint en compte ordre i quantitats) i quan menjar».

  Les dietes que proposa Jenny Alcántara són, segons ella, «compensades», és a dir, que no abuses d’un tipus de menjar concret i els àpats no es fan monòtons.

  A més, el seguiment i control del pes és exhaustiu i la periodicitat de cites amb la doctora acostuma a ser de 15 dies a tres setmanes i, més endavant, es visita un cop al mes.

  MÈTODE PATENTAT

  Per últim, la doctora Alcántara té el seu propi canal de Youtube (JennHealth) on explica, entre d’altres coses, el seu propi mètode nutritiu patentat de nom “Eat-Fit-Hit”, que marca, amb molt de control i detall, la manera de menjar (amb aliments molt convencionals) i de fer esport, amb exercicis variats i eficients.

  Per altra banda, Alcántara ens diu que «al sector de la nutrició sempre hi ha modes», com en el cas de l’OMS, sobre dietes o sobre quins aliments són beneficiosos o perjudicials per a qui ho ingereix però, alhora, afirma que «cada nutricionista té els seu llibre d’estil i les seves recomanacions i que no s’ha de fer cas de totes les notícies sobre nutrició».

  MÉS INFORMACIÓ:

  s connecTerrassa:

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat