La desescalada a les comunitats de propietaris, per Alícia Mirabent [Fabra Finques]


 • Etiquetes: Fabra Finques, immobiliàries, opinió | Temps de lectura: 2 minuts

  dimecres, 20 maig, 2020 - 12:00

  OPINIÓ | El pla de desescalada progressiva en tota la societat després de gairebé dos mesos de confinament a causa del covid19 va començar a principis de maig. Les quatre fases (o subfases com ara hem vist) en què es desenvoluparà han suscitat molts dubtes, especialment ara que s'acosta l'estiu i moltes comunitats es plantegen quines obres es poden realitzar i si obrir o no la piscina, jocs infantils o zones comuns.

  ES PODEN FER OBRES A LES COMUNITATS DE PROPIETARIS DURANT LA DESESCALADA?

  Després que el Govern central comencés la desescalada, molts propietaris s'han plantejat si és possible fer reformes durant la fase zero del desconfinamient de la pandèmia per coronavirus.

  La veritat és que es poden realitzar obres en locals, habitatges i en zones que no estiguin habitades dels edificis i on els residents no accedeixin. Això sí, prèviament caldrà que en els edificis habitats es comuniqui per part de les empreses de construcció les normes i plans de treball. D'aquesta manera, es garanteix la seguretat dels residents i dels treballadors.

  Per altra banda s'haurà de determinar zones d'accés per a personal i materials, determinar l'horari d'accés al personal de l'obra i determinar els horaris que poguessin suposar una interferència amb els habitants.

  TIPUS D'OBRES PERMESES DURANT LA DESESCALDA

  En la fase 0 o 0,5, es poden realitzar obres en façanes d'immobles en base als requisits esmentats en el punt anterior. Si l'habitatge és secundari, es consideraria com "no habitat" permetent tant reformes integrals o generals com obres parcials, sempre que no estigui habitat l'immoble durant les mateixes.

  D'altra banda, és possible realitzar obres en comunitats de propietaris, concretament en zones urbanitzades, amb jardins, piscines o zones esportives, sempre que es sectoritzin de manera adequada. En el cas que les zones d'obres siguin de pas per zones comuns, s'han de prendre les mesures que s'han esmentat anteriorment respecte als espais i horaris.

  TIPUS D'OBRES NO PERMESES DURANT LA DESESCALADA

  Per la seva banda, durant aquesta primera etapa de desescalada, no es podrà executar obres en portals ni en zones de comunicació de l'edifici. Tampoc es podran realitzar obres parcials en els habitatges en cas que aquestes estiguin habitats.

  ÚS DE LA PISCINA DURANT LA DESESCALDA

  L'època estival està a punt de començar, el que posa en rellevància la necessitat d'establir una sèrie de normes per garantir la seguretat dels residents durant la desescalada, tot i que encara no hi ha fase prevista ni protocol per a aquesta qüestió.

  Per Alícia Mirabent de Fabra Finques

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat