"La marca autèntica on la coherència mana", per Natàlia Cugueró [Get a Partner]


 • Etiquetes: | Temps de lectura: 4 minuts

  dilluns, 16 octubre, 2017 - 21:15

  En l’actualitat tothom té accés a moltes eines per a poder crear una marca i posar-la al mercat. Una marca resumeix tot un conjunt d’atributs associats a un producte, servei, empresa o fins i tot una persona, que fan que ajudi a comunicar què pot oferir i quines necessitats pot cobrir de manera diferent pel seu mercat potencial. Precisament tenir moltes eines dóna camins per a aconseguir molts objectius positius per a aquesta marca, però també obre la porta a utilitzar aquestes eines de forma inadequada, és a dir, errònia, i per tant s’han d’emprar amb cura.

  Actualment el màrqueting es pot fer a través de les xarxes socials, d’una web pròpia que pot fins i tot ser una plataforma de venda en línia, de blogs amb continguts propis, de llistes de distribució amb el mòbil, de campanyes a través de correu electrònic, entre tantes opcions que no paren de créixer. La marca normalment ja neix a internet, i per tant, s’ha de concebre pensant que hi serà des de l’inici.

  Però la part més tradicional d’una marca que trobem als productes també coexisteix amb aquest naixement digital. Continua existint el comerç tradicional, amb els productes, que també poden incorporar la marca associada, que també transmet i comunica. I si parlem d’una marca personal, és a dir d’un professional que ofereix uns serveis i per tant, basa els atributs de la seva marca en allò que sap fer i com ho fa, encara és molt més evident que el propi currículum també neix digitalment. De fet, el contacte inicial moltes vegades és només a través de les xarxes socials o d’internet, sense cap mena de trobada presencial inicial sinó al cap de temps.

  En aquest context, quan es crea una marca, o quan es potencia una marca que un ja té relacionada amb els serveis que pot oferir com a professional, cal tenir molt present que allò que es fa té conseqüències, i moltes vegades costen de canviar determinades percepcions creades a través de les xarxes. La informació que dipositem no és fàcilment eliminable, i per tant, quan la fem arribar al mercat, cal tenir clar que no serà senzill després poder-la canviar, relativitzar o fins i tot treure-la. La opció de fer una reflexió estratègica que inclogui un pla de màrqueting complet, amb tots els elements importants per a la nostra oferta, és bàsic. I aquí dins hi hauria l’estratègia de marca. Per tant, no es pot defugir de fer aquest exercici, que anirà evolucionant i cal anar-lo refent mentre es va fent camí, no es tractarà d’un pla rígid sinó flexible. Però sobre tot, cal tenir present que la temptació de voler semblar el què no som (marca personal), o de no concentrar-nos en allò on realment som bons a nivell de producte o servei, transmetrà poc què pot guanyar-hi el client i per tant, diluirà el què som, perquè la realitat és que no és creïble ser excel·lents en tot. El més difícil, per tant, és fer un exercici d’honestedat. Ser autèntics i donar valor a la nostra autenticitat. I fer que allò que sabem fer tingui un valor pels altres, els faci tenir experiències positives i millorar en algun aspecte important per a ells. Si aconseguim ser autèntics i deixar clar què pot oferir el nostre servei i sobre tot com pot aconseguir el nostre client experiències de millora que l’ajudin a desenvolupar-se, aleshores haurem nodrit la marca d’atributs autèntics, i per tant, molt més creïbles. I per ser autèntics caldrà anar revisant el què hem dit i promès i veure que efectivament ho estem complint, és a dir, anar controlant la nostra coherència. Tindrem atributs centrats en la realitat, serem veraços en dir que allò que fem realment el client ho percep i controlarem quan ho percep i quan no, ajustant la nostra oferta. La nostra autenticitat estarà marcada per la coherència i la voluntat de millora en allò que prometem quan la persona ens escull. No només prometem i venem fum, sinó que oferim allò que som, i comprovem que, efectivament, som allò que diem ser.

  En definitiva, una marca real, basada en valors i atributs autèntics, que ens acosten als nostres punts forts com a professionals, i compromesos en complir allò que prometem, sent coherents.

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat