LA OKA: "Ajudem a potenciar l'autonomia i el desenvolupament personal de les persones amb discapacitat"


 • Etiquetes: entrevista | Temps de lectura: 3 minuts

   

  La Oka és una associació sense ànim de lucre que té per vol ajudar els joves amb capacitats diverses que finalitzen la seva etapa a l’escola d’educació especial. L'objectiu de l'Associació La Oka, és potenciar l'autonomia i el desenvolupament personal i, així, aconseguir la inclusió de les persones amb discapacitat.

  N'hem parlat amb els seus responsables per a conèixer millor l'entitat i els serveis que ofereixen.   

  —Quan va néixer l'associació La Oka i amb quin objectiu?

  L'Associació La Oka es va fundar el gener del 2013, però no va tenir un local físic fins al desembre del mateix any.
 Es va crear amb la finalitat de poder ajudar a les persones amb discapacitat, majoritàriament, quan acaben l'etapa escolar, a potenciar la seva autonomia i desenvolupament personal. També a poder dur una vida el màxim d'autònoma possible, segons les dificultats.

  
—La Oka està formada per voluntaris i voluntàries compromesos amb la integració social i laboral d’aquest col·lectiu de joves contribuint, així, que tinguin la màxima autonomia possible. Si algú està interessat a ser voluntari de La Oka, què ha de fer? On s'ha de dirigir?

  Si algú vol formar part del nostre voluntariat, poden adreçar-se a la seu social que tenim al carrer de Prat de la Riba, número 112.

  

—Com es finança La Oka? Es poden fer aportacions? De quin tipus?

  La Oka es finança, principalment, amb les vendes de roba de segona mà, amb campanyes com les de Tots Sants, Fira Modernista, Sant Jordi..., amb les quotes dels socis i l'import dels usuaris. 
Les aportacions es poden fer de forma mensual, anual o esporàdicament i poden ser econòmics o de tipus material, com per exemple ordinadors, eines o màquines de cosir.

  —Disposeu d'una BOTIGA SOLIDÀRIA amb roba de segona mà i treballs manuals fetes per les persones de l'entitat. Explica'ns on és, com funciona, quins productes hi podem trobar.

  La Botiga Solidària està situada al carrer de Prat de la Riba, número 112. La roba de la qual disposem són donacions, nosaltres les revisem, rentem, planxem, etiquetem i posem a la venda. També hi ha calçat, bosses i articles per a la llar.


  També es poden comprar articles artesans fets pels membres de l'entitat, com davantals de quadrets de farcell, estovalles individuals, gerros decorats amb decopauge, lletres d'Scrap i moltes més coses.

  

—A més, organitzeu activitats per als joves de l’associació. En què consisteixen?

  L’últim divendres de cada mes fem la Disco-Oka, amb entrepans i begudes, on ells i elles tenen un espai per a fer amistat o potenciar-la.
 Un cop al trimestre, si no tenim fires, organitzem una sortida el diumenge cultural o d'oci. Abans de la pandèmia també fèiem colònies la primera setmana d'agost.

  --

  Més informació:

   

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat