La tornada (tecnològica) a l’escola: 6 recomanacions [per Aubets Informàtica]


 • Etiquetes: informàtica | Temps de lectura: 3 minuts

  dilluns, 5 setembre, 2016 - 15:30

  1. On podem arxivar les fotografies de les vacances?

  Què fem amb les desenes, els centenars o els milers de fotos que hem fet aquestes vacances? Una opció és guardar-les en un disc dur extern. Actualment n'hi ha des de 500 Gb de capacitat fins a 2 TB (2.000 gigues) i els preus poden oscil·lar entre 50 i 100 euros. Són de port USB 3.0, que és molt més ràpid a l’hora de processar tota la informació.

  2. Seguretat! Quins antivirus podem utilitzar?

  En tornar a l’escola o a la feina ens comencem a descarregar programes, obrim correus, visitem xarxes socials... i és molt important tenir un bon antivirus instal·lat per no patir! Recomanem marques com Panda, Norton, Kaspersky, etc. Aquests programaris ens protegeixen dels virus, del phishing (suplantació d'identitat), disposen de tallafoc per a bloquejar hackers o intrusos... Trobem antivirus bons a partir de 29 euros.

  3. Seguretat i comoditat en el transport: les fundes.

  A part de necessitar l’ordinador portàtil per a poder fer tots els treballs i les consultes, és molt important poder portar el portàtil en bones fundes, maletes o motxilles per a una millor protecció del dispositiu, ja que un cop molt mal donat pot ocasionar pèrdua de dades, pantalles malmeses... Trobem fundes a partir de 19,95 euros, de tots colors i mides.

  4. Transport de dades i seguretat amb dispositius diminuts.

  Els llapis de memòria (pen drives) ens permeten transportar grans quantitats de dades de casa a l'escola... i d'una forma segura. Fins i tot podem fer petites còpies de seguretat per a estar més tranquils. Aquí, trobem preus de tot tipus, des de només 5 euros. Existeixen pen drives de diverses mides: 8, 16, 32, 64 i 128 GB.

  5. Quin portàtil necessitem?

  Pel que fa a portàtils, també tenim molta varietat i moltes marques. Depenent de les necessitats us proposarem un model o un altre. De forma genèrica us podem recomanar que tingui un processador I3 i 4 Gb de RAM, com a mínim, i una bona pantalla de 15,6”!! També cal tenir en compte que hi ha diverses mides -10”, 11”, 12” 13” 14” 15” i 17”-, i el preu seria, aproximadament, d'uns 400 euros amb unes quantes prestacions.

  6. I què fem amb les impressores? Com les podem mantenir en bones condicions?

  I, per acabar aquest petit article, volem fer especial èmfasi en les impressores. És necessari un bon manteniment d'aquests dispositius, no deixar que les tintes s’assequin, fer-les treballar sovint, encara que sigui només per imprimir pàgines de prova, perquè tots els tinters funcionin correctament. De tintes, n'hi ha de moltes marques, per exemple: HP, Epson, Canon, Brother... I, de preus, a partir d'uns 15 euros en originals i uns 10 euros en compatibles.

  BONA TORNADA A L'ESCOLA... O A LA FEINA ;-)

  ATENCIÓ: Llegir aquest article té premi! Qualsevol compra superior a 35 euros a través de la botiga en línia d'Aubets Informàtica tindrà un descompte de 5 euros indicant el codi connecTerrassa.

  --

  + info: Aubets Informàtica.

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat