Marta Belando: “La personalitat dels clients s’ha de plasmar a cada projecte, tant sigui un projecte residencial com professional”


 • Etiquetes: entrevista, connecTerrassa al Diari de Terrassa | Temps de lectura: 5 minuts

  dimecres, 3 abril, 2024 - 11:00

   

  Marta Belando és Graduada Superior en Disseny d’Interiors per l’Escola de Disseny Elisava, adscrita a la Universitat Pompeu Fabra l’any 1995. Des del 2014 està al capdavant del seu propi estudi d’interiorisme, Marta Belando Interiors. Anteriorment, ja havia treballat en altres empreses d’nteriorisme, mobiliari i reformes.

  —Marta, situa’ns, per què vas decidir obrir el teu propi estudi i com ha estat l’evolució aquests primers anys?

  Doncs aquest 2024 ja fa 10 anys que estic treballant pel meu compte. Va ser una decisió fruit d’una suma de circumstàncies diverses i que al final em van fer prendre la decisió d’encaminar aquest rumb.

  Al principi feia molt vertigen, no et diré que no, però ara per ara estic molt orgullosa del camí fet fins a dia d’avui. He tingut i tinc la sort d’estar acompanyada i fer equip amb uns companys i industrials que sense ells no podria realitzar els projectes.

  —Quins serveis ofereixes? 

  Servei d’interiorisme, decoració i estilisme. Sovint hi ha una mala entesa en què un o una  interiorista només realitza determinades obres o reformes. Però, la realitat és que el món de l’interiorisme està format per un ventall molt ampli des de reformes integrals o parcials, fins a l’amoblament i la decoració tèxtil. Hi ha molts detalls a treballar. Sense oblidar l’estudi de la il·luminació, que sumarà en el projecte sense dubtes.

  —Amb quin tipus de clients estàs treballant? El client amb qui treballes té les idees clares? Sap el què vol? Com el descriuries?

  Els clients no sempre saben el que volen, però sí saben el que NO volen. Cada client és diferent i això fa que cada projecte sigui un repte nou.

  La meva feina és intentar orientar-los, assessorar-los per descomptat, proposant i projectant idees, però mai imposant res. Sempre repeteixo la mateixa frase: La personalitat dels clients s’ha de plasmar a cada projecte, tant sigui un projecte residencial com professional. Amb això vull dir que no podem tancar-nos a un estil únic sinó que hem de saber respectar-los tots.

  S’ha de fer una feina prèvia al projecte que és “ESCOLTAR”. Aquest verb que a vegades ens costa aplicar en els temps que estem, doncs és importantíssim, escoltar què ens explica el client, quines són les seves prioritats, les seves necessitats. I a partir d’aquí trobar l’equilibri entre l’estètica i la practicitat.

  —Recomana’ns algun/s dels teus projectes, on els podem consultar?

  Podeu consultar els projectes que vaig fent a la meva web professional www.martabelando.com.

  —T’he sentit esmentar la importància dels materials, l’ordre i el gust pels colors neutres. Quines tendències creus que està vivint el sector de l’interiorisme? I, amb quins aspectes et sents més a gust?

  És cert, no sabria descriure’t el meu estil, però sí que et puc dir que la meva intenció és que els meus projectes segueixin una línia atemporal. Em refereixo al fet que els materials tinguin un sentit entre ells i es complementin. La combinació de materials nobles com la fusta junt amb tonalitats clares del mobiliari i uns teixits que culminin l’espai, per mi són claus.

  Això no vol dir que no admeti en els projectes colors diferents o tocs concrets divertits. Per exemple, en peces determinades, o papers decoratius a parets que m’encanta o les grifaries de banys.

  —Sovint parles de la importància del treball en equip. Qui forma part del teu equip, qui són els col·laboradors amb qui treballes?

  Treballar en equip és fonamental. Jo considero el meu equip tot aquell que col·labora amb mi i fa que els meus projectes sumin i m’ajudin a créixer professionalment i personal. És a dir, tots els industrials, des dels enderrocs fins al muntador que penja les cortines. Tots ells sumen. 

  Hem de tenir en compte que estem creant il·lusions pels nostres clients i, per tant, si posem tot el nostre amor es notarà sempre. És importantíssim estar rodejada de persones que sumin sempre! Que t’aportin solucions a situacions que sovint passen a les obres (que t’asseguro que passen…)  i sense ells no podria realitzar els projectes. 

  —On podem trobar a Marta Belando Interiors? I, quina és la teva presència digital?

  Fins a la pandèmia, el despatx el tenia situat al Carrer Font Vella i derivat de la mateixa pandèmia vaig situar el despatx a casa. En l’actualitat estem en un impàs de trasllat al nou estudi situat al carrer Pare Llaurador. Encara no estic instal·lada, però aviat hi estarem. Mentrestant els clients em trobaran a través de la web www.martabelando.com i Instagram.

  M’agrada controlar quines fotos, vídeos pengem tant a xarxes socials com a la web. Però la web me la porten evidentment uns companys amb un criteri fotogràfic i de disseny gràfic que em descriuen molt bé com sóc.

  —I, ja per acabar. Parla’ns dels teus projectes de futur.

  Els projectes que tenim damunt la taula són la major part residencials i de cara a després de l’estiu també un projecte d’establiment comercial. I sobretot un de molt especial que és el nostre propi estudi que ben aviat ens podrem ja traslladar.

  ——

  Marta Belando, Estudi d'interiorisme

  marta@martabelando.com

  608 496 402

   

  connecTerrassa al DT

   

  Anar a entrevistes

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat