Mercè Morán (psicòloga, Consulta Cais): «L'estrès continuat que hem viscut durant temps ha afectat la nostra capacitat de regulació i qui més qui menys n’ha notat els seus efectes»


  • Etiquetes: entrevista, Cuidem-nos per dins i per fora 2022 | Temps de lectura: 4 minuts

    dimecres, 4 maig, 2022 - 11:00

    Amb aquesta, engeguem un seguit d’entrevistes amb els professionals de la Consulta Cais. Institut de Psicologia i Salut, per a conèixer més i millor qui són i quins serveis ofereixen, quines especialitats tracten en el camp de la psicologia i el benestar, com es va adaptant la professió als nous temps… Avui, parlem amb la Mercè Morán, psicòloga i responsable de Consulta Cais. Institut de Psicologia i Salut (carrer de Sant Pere, 46, de Terrassa).

    — Mercè, situa’ns. Què és  Consulta Cais. Institut de Psicologia i Salut i quan vau obrir?

    Cais és el meu somni, un centre de psicologia i salut dedicat al benestar emocional, a alleugerir el malestar que ens porta a vegades la vida. Un espai amb professionals amb ciència, cor i ànima dedicats totalment al món de la psicoteràpia amb tot.

    — Quants professionals sou? Quins serveis oferiu? Quines són les vostres especialitats?

    Ara mateix som 7 psicòlogues especialitzades en psicoteràpia i 2 psiquiatres, i cada un ens hem especialitzat en temàtiques diferents compartint una mirada integradora i en constant evolució. Fem psicoteràpia per a adolescents i adults tant online com presencial. Amb la pandèmia s’han adaptat els exercicis i protocols online, i la veritat és que a mi, personalment, és un format que m’agrada molt.

    — Quin és el vostre pacient tipus?

    Tot i que tenim demandes de pacients joves, diria que el tipus de pacient que més consulta són homes i dones entre 30 i 55 anys, i la majoria venen perquè els ho han recomanat expacients.

    — Els darrers anys hem viscut canvis importants, deguts en gran part a la pandèmia, però també a les formes de relacionar-nos amb els usuaris/pacients. Teniu el local en ple centre de Terrassa, però tinc entès que contacten amb vosaltres pacients de molts llocs diferents i llunyans. Com us hi comuniqueu? Utilitzeu canals en línia per a oferir els vostres serveis? Quins?

    Sí, a les consultes presencials venen persones de Terrassa i voltants i, el format online s'aprofiten persones de diferents parts d’Espanya i també de Llatinoamèrica. També tenim pacients d’aquí que, per circumstàncies diverses, viuen a Alemanya, Suècia, els Estats Units, Andorra… i els podem atendre igualment, és una meravella. Utilizem la plataforma ZOOM, que és molt segura i té molta qualitat.

    — Heu notat increments de noves patologies o temàtiques que abans potser eren menys habituals? Quines?

    L'estrès continuat que hem viscut durant temps ha afectat la nostra capacitat de regulació i qui més qui menys n’ha notat els efectes. El tema important aquí és posar atenció a com ens sentim i com estem, i no tenir por o vergonya de consultar quan comencem a notar que alguna cosa no va bé, que perdem energia, que estem més cansats, angoixats, irrascibles, no dormim bé o no ens podem concentrar com abans.

    Sens dubte el que és alarmant i preocupa tots els professionals de la salut és el greu increment en ideació i intencionalitat suïcida, sobretot en gent jove.

    Però, de fet, per ser justos diríem que les patologies relacionades amb l’estrès o amb el trauma han patit un increment o han augmentat la nostra vulnerabilitat. Per això és tan important cuidar la nostra salut emocional.

    — Quina és la vostra presència digital? Si algú vol seguir les vostres comunicacions i novetats… on s’ha de dirigir?

    Ens poden seguir a @cais_consciencia_salud, on anem compartint contingut sobre benestar emocional i salut. 

    — I ja per acabar. Parla’m dels vostres projectes de futur.

    Estem treballant per oferir sessions específiques sobre temes molt necessaris, com la regulació i gestió emocional, autoestima, mindfulness, assertivitat i límits, relacions familiars… Tenim moltes idees a punt d’arrencar i tenim moltes ganes de poder tornar als tallers grupals, que són tan potents i enriquidors.

    També crec que és molt necessari aumentar la nostra presència a la ciutat col·laborant amb entitats com la vostra, que fa aquesta funció tan bona de connectar les persones de la ciutat.

     

    Mercè Morán Molins

    Psicòloga i psicoterapeuta especialitzada en trauma i EMDR.

    Consulta Cais. Institut de Psicologia i Salut

    Especial "Cuidem-nos per dins, cuidem-nos per fora 2022"

    Anar a entrevistes

    Afegeix un comentari

    Vols formar part de la nostra comunitat?

    Clica aquí!

    Registra't a connecTerrassa!

    Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

    Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat