Montse (Art Mon): “Oferim classes de dibuix, pintura i treballs manuals a nens, joves i adults, sent l'aquarel·la el mitjà en què treballem més”


 • Etiquetes: entrevista | Temps de lectura: 4 minuts

  divendres, 12 abril, 2024 - 13:00

   

  El proper divendres 19 d'abril, a les 19.00 h, Art Mon inaugura nou local al carrer Prat de la Riba 70, de Terrassa. Aprofitant aquesta important novetat per al negoci que regenta la Montse, n’hem parlat amb ella, sobre la nova etapa i la seva trajectòria.

  Què és Art Mon? I, quan va néixer el teu projecte? 

  Art Mon és un projecte que va iniciar-se el 2012 fent classes al centre Cívic de Can Palet i en espais per grups, però no serà fins al 2018 quan el somni de la Montse es fa realitat: disposar del seu propi espai creatiu. Des de llavors el canvi ha estat en positiu, després del confinament canviant del centre de Terrassa al barri del segle XX i ampliant els metres i ara cap a un nou espai més obert al públic, amb botiga física de material de belles arts.

  —Quins serveis ofereixes a Art Mon? I, a qui van dirigits?

  Oferim classes de dibuix, pintura i treballs manuals a nens, joves i adults, sent l'aquarel·la el mitjà en què treballem més.

  Oferim casals d'estiu, Setmana Santa i Nadal per a nens i joves. També un dia a la setmana classes ‘online’ d'aquarel·la per tota la península. Materials a la venda relacionats amb el dibuix, pintura i manualitats, molt específic.

  —Es pot aprendre a dibuixar i a pintar d'adult? Què li diries a un adult que  estigui valorant apuntar-se a un curs de dibuix?

  Sempre hi ha temps d'aprendre! Les meves alumnes sèniors han après amb més de setanta anys i es penedeixen de no haver-ho fet abans. Compartir temps amb persones amb les mateixes inquietuds també és força enriquidor.

  És una activitat que es pot descobrir de gran i es pot fer per simple plaer o per iniciar-se en el món de l'art i ser tu mateix qui redecoris el teu espai. Molts cops no és només comprar un quadre, fer-lo tu mateix té molt més valor i no només estètic. No serveix dir "jo no sé pintar", prova-ho!

  —Quines característiques positives creus que té la pràctica del dibuix en les diferents etapes de la vida (joves, adults...)?

  En totes les etapes de la vida, el dibuix i la pintura ens serveixen per desconnectar una estona i reconnexió amb un mateix.

  En l'àmbit social també és positiu conèixer altres artistes com tu. L'expressió artística és enriquidora, omple l'ànima per la feina feta artesanalment i amb molta estima.

  Si ho veiem com a sortida professional, a part del disseny i creació dels teus propis dibuixos o pintures, també en té: arquitectura, enginyeria, interiorisme, entre d'altres, tenint una base de dibuix i d'ubicació espacial, ens facilita molta feina.

  Si ho veiem per la part creativa, es potencia la part dreta del cervell, l'artista veu més enllà del llenguatge verbal, la imaginació i la creativitat es desenvolupen més, s'és més intuïtiu i sensible en els detalls i se surt de l'establert.

  —El pròxim divendres 19 d'abril inaugureu nou local al carrer Prat de la Riba. Explica'ns per què feu aquest canvi?

  Fem el canvi a un espai més còmode, a peu de carrer, al barri de Vallparadís. La distribució del nou local dona més joc a fer noves activitats relacionades amb l'art i a tenir un espai per a botiga especialitzada en materials de belles arts.

  —Tinc entès que a part dels cursos que ja anaves fent incorpores una part de botiga. Què hi trobarem?

  Ja funciona des de fa temps la botiga ‘online’, no pretenem ser una gran botiga, però sí que els productes relacionats amb belles arts, com paper, pinzell, pintures, fustes, es puguin comprar.

  El material és el que utilitzem nosaltres en  els tallers i el que portem a fires Creatives arreu com és el cas de la que fem cada any a Bilbao.

  —I, ja per acabar, com serà la inauguració? A qui va dirigida? Hi pot assistir tothom?  

  Vine a compartir una estona amb nosaltres, a conèixer-'ns! Oberta a tots els públics i hi pot assistir tothom. Podreu conèixer als nostres alumnes petits i grans i veure que l'art enganxa, l'art és viure més conscient el que t'envolta, l'art és fer la vida més bonica.

   
   

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat