Objectiu: Catalunya lliure d'amiant el 2032 [Fabra Finques]


 • Etiquetes: Fabra Finques, immobiliàries, opinió | Temps de lectura: 2 minuts

  dimarts, 16 maig, 2023 - 12:00

   

  Es coneix amb el terme d’amiant a una família de minerals metamòrfics i fibrosos constituïda principalment per silicats complexos de ferro, alumini i magnesi.

  Aquest producte mineral ha estat àmpliament utilitzat en la indústria, en la construcció i en molts productes de consum per les seves propietats aïllants, de durabilitat i resistència als productes químics i a la calor; i al seu baix cost.

  Els riscos per a la salut relacionats amb els materials amb amiant es pot donar si es trenquen o es desgasten, pel fet que es poden desprendre fibres que poden ser inhalades per les persones. Per tant, es pot conservar una instal·lació amb amiant sempre que aquesta estigui en bon estat, no presenti risc d'alliberament de fibres a l'ambient i no es manipuli. En el cas que s'observin materials que poden contenir amiant és convenient comprovar periòdicament que no hi hagi signes de danys o desgast i valorar-ne, si s’escau, la conveniència de retirar-los.

  L’any 2002 es va establir una prohibició de comercialització i ús de les fibres d’amiant i dels productes que contenien aquestes fibres afegides intencionadament. No obstant això, la normativa permetia l'ús dels articles que contenien aquestes fibres instal·lats o en servei abans de l’entrada en vigor d’aquesta normativa. En aquests casos es podria admetre aquest ús fins que s’eliminessin els materials o al final de la seva vida útil.

  L’objectiu europeu és erradicar l'amiant de tots els edificis públics el 2028, i del conjunt del territori el 2032.

  El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat la Resolució ACC/1435/2023, per la qual s'aproven les bases reguladores que han de regir la convocatòria d'ajuts destinats a la retirada, en origen, de residus de materials d'aïllament i de la construcció que continguin amiant, ubicats a l'àmbit territorial de Catalunya.

  La resolució té dos annexos. Les persones beneficiàries de l’Annex I són els propietaris de béns immobles que continguin elements d'amiant procedents de la construcció que impulsin el seu desamiantatge, ja siguin persones físiques o jurídiques, públiques o privades, i comunitats de veïns.

  Es preveu que aquesta línia d’ajuts tingui una dotació econòmica de 10 M €.

  Si us cal més informació podeu contactar amb nosaltres pels canals habituals.

  -

  Per Fabra Finques

  Administradors de finques. Lloguer. Compra-venda i Comunitats de veïns

  93 733 35 33
  www.fabrafinques.com

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat