Presentació del model 347 per a les comunitats de propietaris, per Alícia Mirabent [Fabra Finques]


 • Etiquetes: Fabra Finques, immobiliàries, opinió | Temps de lectura: 1 minut

  dimecres, 6 febrer, 2019 - 12:00

  OPINIÓ | Alícia Mirabent (Fabra Finquesens explica què és el model 347 i quines comunitats de propietaris l'haurà de presentar. 

  Segons el Reial Decret 828/2013 les operacions realitzades per les comunitats de propietaris amb industrials o serveis que superin els 3.005,06 € durant l'any 2018 hauran de ser declarades presentant el model 347 en l'excercici 2019.

  Des de Fabra Finques hem compilat i preparat, durant tot l'any 2018, les factures i resums de les comunitats que administren, per tal de que aquest mes de febrer es presenti a l'Agència Tributària el model 347 degudament complimentat. Els industrials que han pogut superar l'import abans esmentat són lampistes, empreses de neteja, paletes, ascensor, plaques solars...

  Tal i com marca el RD queden excloses les següents operacions:

  • Les relatives a subministrament d'energia elèctrica i combustibles de qualsevol tipus destinades a ús i consum comunitari.
  • Les de subministrament d'aigua amb destí d'ús i consum comunitari.
  • Les derivades d'assegurances que tinguin per objecte l'assegurament de bens i drets relacionats amb zones i elements comuns.

  Així, us recordem que per evitar una infracció tributària, segons marca la Llei General Tributària, cal presentar en termini autoliquidacions o declaracions i que estan previstes sancions en els supòsits de no cumplir els terminis.

  Des de Fabra Finques us aconsellem que a tal efecte verifiqueu que la persona encomanada en aquesta tasca a la comunitat presentarà el model en els terminis i detall correctes.

  Enllaços d'interès:

  Per Alícia Mirabent de Fabra Finques

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat