Per què és millor utilitzar llana natural? [per Crea't a mà]


 • Etiquetes: LlarDesembre2016 | Temps de lectura: 2 minuts

  dijous, 13 octubre, 2016 - 18:15

  OPINIÓ | La llana d’ovella és una fibra natural, renovable, que no contamina i és biodegradable. Si bé el cotó és el primer a l’escala de fibres ecològiques, el consum de llana està creixent entre els consumidors.

  Durant els darrers anys s’han anat substituint les fibres naturals per les sintètiques, sense tenir en compte el grau d’impacte
  en la vida de milions de treballadors de la producció de fibres naturals, l’ecosistema o fins i tot el consumidor final, que amb freqüència pateix afeccions a la pell a causa de l’ús d’aquests nous tipus de materials. És per això que actualment els teixits naturals són molt demanats per a la pell dels bebès.

  La llana es distingeix per una combinació de característiques que cap altra fibra pot igualar: lleugeresa, suavitat, elasticitat, propietats transpirables, antiestàtiques, d'aïllament i de regulació de la temperatura corpòria.

  Quan parlem de llana orgànica estem parlant de productes amb certificat. Això significa que les pastures i les tècniques de criança de les ovelles asseguren la conservació i salvaguarda del sòl, de l'aire i de l'aigua, de manera que es preservi l'alternança  i la qualitat dels cicles biològics i es garanteixi la correcta aportació de substàncies nutricionals destinades a la vida vegetal i animal. És un procés de producció que prohibeix severament l'ús de pesticides, d'additius químics i de substàncies nocives per a la salut dels animals i les persones, així com l'ús de tècniques invasives per cuidar i esquilar els animals.

  La llana orgànica prové de granges situades en àrees no contaminades, on es practiquen mètodes de criança ètics amb respecte als animals i al medi ambient.

  Colors neutres i calents que reflecteixen els colors naturals de les llanes ovines es barregen amb colors més decidits, matisos impregnats dels perfums de la terra. Els tints utilitzats no contenen substàncies nocives.

  A Crea’t pots trobar diferents tipus de llana natural i orgànica.

  Passeja’t pel web de Crea’t: www.creatama.cat

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat