Quins temes va tractar Natàlia Cugueró al VII congrés Català de Comptabilitat i Direcció? [Get a Partner]


 • Etiquetes: | Temps de lectura: 2 minuts

  Els dies 8 i 9 de juny es va celebrar el VII Congrés Català de Comptabilitat i Direcció de Catalunya, organitzat per l’ACCID a la seu de l’IESE Business School.

  Aquesta edició va reunir a més de 600 professionals i experts del sector interessats en els temes més actuals i importants que afecten a la comptabilitat i el control de la gestió empresarial. L’acte d’obertura va anar a càrrec del Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont.

  La terrassenca Natàlia Cugueró-Escofet, professora de la UOC i sòcia de l’assessoria Get a Partner, a banda de formar part dels Comitès Científic, Executiu i Organitzador del Congrés, va realitzar una ponència emmarcada en les “Noves Tendències en Controlling i Reporting Financer”, conjuntament amb en Josep M. Rosanas, el divendres 9 de juny.

  La Natàlia Cugueró-Escofet, Doctora per IESE, experta en control de gestió i justícia organitzativa, va plantejar que cal recuperar el que Aristòtil anomenava “practical wisdom”, que traduït al català seria “seny”.

  Segons Cugueró i Rosanas el coneixement necessari per a dirigir les organitzacions no és teòric sinó pràctic, i aplicat a les decisions concretes que vagi prenent el directiu.

  El “seny” és un coneixement no científic i personal, absolutament indispensable per a ser un bon directiu, donat que cal aplicar-lo a cada cas i anticipar les conseqüències que tindrà cada decisió pels altres.

  Aquesta ponència forma part d’una investigació més àmplia que apareixerà aviat en revistes científiques sobre la temàtica de l’ètica a les organitzacions.

  El dia anterior, també havia participat en la presentació, “Trajectòria del model de costos ABC: un camí de llums i ombres“ amb els professor de la UOC, Àngels Fitó i Joan Llobet. En aquesta ocasió s’exposaven les tècniques de gestió i es feia una crítica sobre si es tractava d’incorporar-les sobre la base de criteris d’eficiència o de modes empresarials, advertint que cal sempre el discerniment per tal de no caure en sistemes que no aportin millores a les empreses.

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat