Reglament general de protecció de dades (RGPD): termes clau (CNL Terrassa i Rubí)


 • Etiquetes: | Temps de lectura: 1 minut

  dijous, 19 abril, 2018 - 19:00

  El TERMCAT ha fet pública una infografia en què presenta els termes referits als drets que reconeix el Reglament general de protecció de dades, que va entrar en vigor el passat divendres 25 de maig.

  El TERMCAT és un consorci de la Direcció General de Política Lingüística adscrit al Departament de Cultura i format per la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística, que coordina i promou les actuacions terminològiques en llengua catalana.

   

  La infografia presenta els termes amb les definicions corresponents i amb els equivalents en castellà i en anglès. S’hi poden trobar, doncs, els termes referits als drets ja reconeguts anteriorment (els anomenats drets ARCO) dret d’accés, dret de rectificació, dret de cancel·lació —a partir d’ara, amb el nou reglament, anomenat dret de supressió— i dret d’oposició, als quals s’afegeixen els drets nous que estableix el Reglament: el dret a l’oblit, el dret a la limitació del tractament i el dret a la portabilitat de les dades.

  Amb aquest material el TERMCAT vol contribuir a la difusió dels termes més adequats d’aquest àmbit, coincidint amb el moment en què la majoria d’empreses i organitzacions fan les modificacions i comunicacions necessàries per a adequar la seva política de relació amb els usuaris i el tractament de les dades personals.

  TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Reglament general de protecció de dades (RGPD): termes clau [1 infografia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2018.

  I si vols comunicar-te bé, t’ajudem a millorar els teus escrits!

   

   

   

  CENTRE DE NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA de Terrasssa I Rubí (web - Facebook).

   

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat