Sébastien Fabre (Sevan): “Les ganes de recuperar amb el mínim temps possible l’estat físic dels joves esportistes és un pèl abusiu.”


  • Etiquetes: salut i bellesa, Sevan, Fisioteràpia | Temps de lectura: 2 minuts

    dimecres, 30 setembre, 2015 - 10:45

    OPINIÓ | Cada mes mantenim una conversa amb Sébastien Fabre, fisioterapeuta i responsable de Sevan Centre Salut (Pl. del Progrés, 19), sobre temes de salut. Abans de l’estiu vam publicar “Precaució, prevenció, sentit comú i reequilibri, consells per als canvis d'hàbits d'estiu”, i hem tornat aquest setembre amb la intenció de no perdre el fil. “Amb l'arribada de l'estiu, els dies llargs, el bon temps i el temps lliure canviem els hàbits que tenim al llarg de l'any. Aquests canvis ens poden provocar alguns problemes físics”, dèiem en aquella ocasió, i ho completàvem amb un llistat de consells i recomanacions saludables.

    Però aquesta etapa ja ha passat i els efectes s’han fet notar. “Prevenció, sentit comú i alerta” podrien resumir, segons Fabre, l’actitud idònia que podem adoptar després de l’etapa de vacances estiuenques.

    Un exemple. La gent que porta plantilles ho nota amb gran facilitat. Saben que és necessari portar-les sempre, però a l’estiu, qui més qui menys, porta alguns dies xancletes planes. Aquest simple fet quotidià ja pot comportar molèsties físiques que cal tractar. I, això, sabent que “les plantilles no curen, només mantenen l’estructura del pont”, tal com em recorda Fabre.

    Un altre tema amb què es troba la professió en aquesta època ve provocat per les sessions de pretemporada esportiva. Molts joves, tot i estan ben preparats físicament, han passat un o dos mesos sense fer esport o fent-ne molt menys, fet pel qual perden forma física i els clubs/entrenadors volen recuperar-los d’una forma ràpida exercitant a fons cada dia.

    A això cal sumar que aquesta època, tant perquè els dies encara són llargs, com perquè es vol preparar la temporada, “hi ha força competicions, partits amistosos, campionats de moltes hores al dia… i tot plegat pot provocar ruptures fibril·lars de quàdriceps, esquinços de turmells, sobrecàrregues, falta d’elasticitat…”, afirma Fabre.

    Tot plegat mal gestionat, pot causar-nos molèsties físiques i fer-nos perdre els primers partits de temporada oficial. Potser les ganes de recuperar amb el mínim temps possible l’estat físic dels joves esportistes és un pèl abusiu, i pot ser contraproduent.

    I és que ja ho vam deixar dit en l’article d’abans de l’estiu: “I a la tornada de vacances? Reequilibrar menjars, recuperar-se de molèsties físiques provocades per activitats que no hem fet durant la resta de l'any i rebaixar el sobrepès adquirit pels nous hàbits d'estiu…” pot ser una bona línia a seguir.

    Afegeix un comentari

    Vols formar part de la nostra comunitat?

    Clica aquí!

    Registra't a connecTerrassa!

    Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

    Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat