Sonia Lapuente (Publimixart): «No només es fan regals (d’empresa) per Nadal, als clients o possibles clients els agrada rebre regals tot l’any»


 • Etiquetes: entrevista, comunitat connecTerrassa, Publimixart | Temps de lectura: 6 minuts

  dimecres, 30 gener, 2019 - 12:15

  Aquest mes ha entrat a formar part de la Comunitat connecTerrassa Publimixart, empresa amb més de 15 anys d’experiència al món del marxandatge i als regals d’empresa. N’hem parlat amb Sonia Lapuente, la seva gerent, per a conèixer-ne més sobre el seu projecte.

   

  connecTerrassa- Sonia, l’empresa que dirigeixes, Publimixart, està especialitzada en personalització i distribució d’articles publicitaris, promocionals, per a esdeveniments, fires, congressos i regals d’empresa. Com va sorgir la idea de crear aquest projecte? Quina ha estat la seva evolució al llarg d’aquests més de 15 anys de vida?

  Sonia Lapuente- L’inici va ser curiós. Dues persones que ens dedicàvem a altres activitats vam descobrir un nou producte de moda, el "flash sticker" un adhesiu pel mòbil que s’il·luminava captant les radiacions del mòbil i vam pensar que podia estar bé buscar-ne a Xina per a vendre’ls aquí com a hobby i treure’n un extra.

  Va ser tan forta aquesta moda que les empreses volien fer aquest producte personalitzat i així va ser com vam començar en aquest món, deixant les feines que teníem i dedicant-nos plenament al món dels regals d’empresa.

  L’evolució m’ha sorprés: No només es fan regals (d’empresa) per Nadal, als clients o possibles clients els agrada rebre regals tot l’any.

  Dels clients, també va ser curiós, ja que vam començar amb empreses i actualment els clients són molt variats: centres cívics, ajuntaments, ONGs, escoles...

  Amb l’arribada de la crisi econòmica es va reduir molt la inversió en material, per la qual cosa ens vam haver d’adaptar oferint regals més econòmics per als negocis i més quantitat per a arribar a més tipologies de clients.

  I, en el cas de casaments i esdeveniments més familiars, també hem viscut canvis: s’ha passat de comprar productes sense marcar a productes personalitzats a mà, fent regals més artesans.

  Actualment la situació ha millorat i es tornen a fer regalets, ja no buscant tant el low cost sinó la innovació o practicitat.

   

  cT- Quin tipus de clients teniu? I, geogràficament, on els podem ubicar?

  SL - Treballo amb tota mena de clients: particulars, comerços, escoles, ampas, ONGs, empreses, multinacionals, clubs esportius, ajuntaments, biblioteques, grups de veïns, associacions...

  Per Nadal hi ha més feina amb els detalls dempresa per a clients i treballadors i ara comencem l’etapa de les escoles, les fires i els esdeveniments en general.

  Durant tot l’any es fan regals per a inauguracions, aniversaris, promocions...

  Treballo bàsicament per internet en l’àmbit nacional, però la idea es treballar més a la nostra zona.

   

  cT- A Terrassa hi teniu la seu, però la vostra empresa és també, i eminentment, una botiga en línia. Les persones que contracten els vostres serveis i productes, per quines vies arriben a vosaltres? La web és la principal? Com us doneu a conèixer?

  SL- Fa 15 anys vam començar a treballar amb una web de venda d’stocks’i segueixo treballant amb ells, la web, enviament de catàleg imprès, el boca-orella i, ara també ajuden molt les xarxes socials per a donar a conèixer l’empresa.

  A Terrassa tinc l’oficina i un petit showroom amb mostra d’alguns productes i catàlegs.

   

  cT- A connecTerrassa sovint parlem de la personalització de productes i serveis com una tendència que ha vingut per quedar-se (llegiu aquesta entrevista). Com veus el sector? I, concretament, el tema de la personalització de productes, com està evolucionant? Què us demanen?

  SL- El sector amb les vendes per internet low cost, compres directes a Xina i grans empreses que a part dels seus productes ofereixen als seus clients la publicitat crea molta competència.

  Però, és cert que cada cop hi ha més tipus de personalitzacions, noves tècniques de marcatge i noves modes.

  Destacaria tres tipus de personalitzacions:

  1. Les personals: Aquest no el treballo, es per a fer un regal diferent i únic amb un missatge o foto especial per a regalar a una persona concreta. Per exemple, una tassa amb una foto familiar, una samarreta amb un missatge concret... per a fer-ne una unitat

  2. Les de moda i de grup: Actualment està de moda la venda de productes pràctics amb missatges positius i motivadors, tipus Mr. Wonderful, The gran moustache... Tinc clients que demanen coses així amb el seu logo per a l’empresa o per revendre. També inclouria a aquest grup les samarretes per a comiats de solter/a, detalls per a grups i penyes, records per a esdeveniments i reunions familiars...

  3. Les publicitàries: A la que em dedico és reflectir la imatge de l’empresa, el logo i l’eslògan sobre qualsevol producte que pugui agradar i ser pràctic per la persona que ho rep.

  La tendència va cada cop més al regal ecològic i, concretament, s’ha incrementat molt la venda de bosses reutilitzables. També el regal tecnològic i innovador tipus usb, power banks...

   

  cT- Les persones que vulguin seguir la vostra activitat comercial, promocions, notícies... per quines vies ho poden fer?

  SL- La web amb més de 20.000 productes, però normalment el tracte es per correu electrònic (info@publimixart.es) enviant propostes o buscant el producte que necessiti el client. Si cal, s’envia el catàleg general imprès amb molts productes. També Facebook i Instagram però, per manca de temps, no puc posar-hi tot el que voldria. La nova proposta és cada mes enviar una newsletter amb alguna oferta especial, però s’ha de demanar l’alta enviat un correu electrònic amb l’assumpte «alta newsletter».

   

  cT- I, ja per acabar, quins projectes de present i futur teniu a Publimixart? Què espereu d’aquest any que acabem d’encetar?

  SL- Començo una nova etapa i espero treballar molt més amb clients de la nostra regió, donar-nos a conèixer més al Vallès i, concretament, a la nostra ciutat. Esperem seguir fent nous clients amics!

  --

  EN PROMOCIÓ FINS AL 28 DE FEBRER:

  -- 

  MÉS INFORMACIÓ:

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat