Tractament de l'apnea del somni a Terrassa [Odontomed Institut Dental]


 • Etiquetes: | Temps de lectura: 5 minuts

  dimarts, 11 octubre, 2022 - 12:00

   

  OPINIÓ Odontomed Institut Dental | Tenir cura de la salut no només equival a portar una alimentació saludable i fer exercici físic; també inclou dormir set hores com a mínim i que el descans sigui reparador. No obstant això, això es dificulta quan hi ha presents trastorns com l'apnea del son, que alhora poden ocasionar altres problemes greus de salut. Si heu obtingut aquest diagnòstic o teniu dificultat per respirar mentre dorm, us interessa conèixer què és i quin és el tractament de l'apnea del son a Terrassa que oferim.

  Què és l'apnea del son?

  L'apnea del son és un trastorn freqüent que afecta la respiració i que en produeix interrupcions quan s'adorm. Les vies respiratòries superiors, que són les fosses nasals, la boca, la faringe i la laringe, es tanquen i no permeten el pas de l'aire als pulmons.

  Aquesta interrupció té una durada variable que pot anar des de pocs segons fins a un parell de minuts en els casos més greus. Pel que fa a la freqüència, el nombre de vegades en una hora pot arribar a superar la trentena.

  Al nostre país, estudis recents han revelat que la prevalença de l'apnea obstructiva del son ha augmentat un 45% en els darrers deu anys. Les causes que ho justifiquen són principalment l'obesitat, el tabaquisme i el sedentarisme. Això no obstant, es tracta d'un trastorn que afecta persones de tot el món amb edats compreses entre els 30 i els 69 anys.

  Per tant, les causes van més enllà de les esmentades i, actualment, el tractament de l'apnea del son s'aborda tant des de l'otorinolaringologia, la cirurgia maxil·lofacial i de cap i coll i la medicina dental.

  Quins són els símptomes?

  La simptomatologia de l'apnea del son és, com veurem tot seguit, molt variable. El problema és que es calcula que una gran part de les persones que la pateixen no han estat diagnosticades i, per tant, no saben que les molèsties que pateixen són tractables.

  Des de l'Associació Espanyola del Son, Asenarco, s'estima que les persones afectades a Espanya ja superen els dos milions, però només representen el 20% de la totalitat de casos existents. És necessari el diagnòstic mèdic per obtenir una confirmació, però si experimenteu dificultat respiratòria mentre dorm o qualsevol d'aquests símptomes, us convindria consultar amb algú expert:

  • Interrupcions de la respiració que tenen un mínim dentre deu i vint segons de durada i que es repeteixen diverses vegades en una mateixa hora. El més eficaç és que una altra persona estigui observant per poder fer-ne un recompte.
  • Roncs, dolor al tòrax o ennuegament durant les pauses; somni poc reparador, ansietat o moviments estranys durant el son, o també sequedat de boca, suors o insomni, entre d'altres.
  • A la vigília o en despertar, sensació de no haver dormit bé, confusió, problemes de memòria, mal de cap i irritabilitat.
  • Problemes de concentració i disminució del desig sexual en alguns casos.

  Tractament de l'apnea del somni a Terrassa

  Tot i que es tracta d'un trastorn molest i crònic, així com amb riscos per a la salut que poden arribar a ser greus, la bona notícia és que hi ha el tractament de l'apnea del son. Això dependrà de la gravetat de la simptomatologia, per la qual cosa, novament, cal comptar amb una valoració prèvia que permeti el diagnòstic. Els més comuns són els següents:

  Dispositius d'Avanç Mandibular

  Els Dispositius d'Avanç Mandibular (DAM) són aparells intraorals, és a dir, que es col·loquen a l'interior de la cavitat bucal, que tenen com a objectiu desplaçar la mandíbula i la llengua endavant. Així s'aconsegueix que les vies respiratòries quedin obertes en tot moment i impedeixen que la respiració es talli. S'empra en els casos lleus i moderats d'apnea. Aquesta pròtesi es fabrica en una clínica dental.

  Aparells CPAP

  El segon tractament de l'apnea del son que s'utilitza més són els aparells CPAP. Aquests fan pressió contínua a les vies respiratòries superiors i consisteixen en una màscara nasal o buconasal que es connecta a una bomba d'oxigen. La seva complexitat és més gran i es requereixen instruccions detallades per aprendre a utilitzar-la correctament. Acostumar-se a portar posada, així com al soroll del compressor, pot portar temps. En funció de la gravetat, aquest tractament de l'apnea del son a Terrassa es pot combinar amb l'anterior.

  Cirurgia

  En els casos més greus, el tractament de l'apnea del son recomanat és la cirurgia. Les opcions són múltiples i requereixen un estudi en profunditat de cada cas. El més habitual és l'extracció de teixit sobrant de la gola, la correcció de l'estructura facial o de l'envà nasal o l'extirpació de pòlips o de les amígdales.

  Si patiu d'apnea del son a Terrassa i voleu començar amb un tractament per recuperar el vostre descans nocturn, a Odontomed Institut Dental podem fer una valoració i recomanar-vos un dispositiu personalitzat per a les vostres necessitats. A més de per a l'ajustament inicial del mateix, les revisions s'han de mantenir en el temps de cara a garantir que la posició continua sent la correcta. Contacteu amb nosaltres i sol·liciteu la vostra cita.

  Vull llegir el blog

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat