Tractaments per estimular la regeneració natural del nostre organisme: Medicina regenerativa i ozonoteràpia [CEMU]


 • Etiquetes: medicina, monogràfics, Cuidem-nos per dins i per fora | Temps de lectura: 4 minuts

  divendres, 14 maig, 2021 - 12:00

  El Dr. Utset i la Marta Usieto, responsable mèdic i gerent del Centre Mèdic Utset (CEMU) respectivament, ens expliquen en aquest article la diferència i usos de la medicina regenerativa i l'ozonoteràpia.

   

  MEDICINA REGENERATIVA

  Aquest tipus de medicina es fa servir bàsicament per als problemes articulars com per exemple osteoartrosi i lesions de tendons o lligaments. En resum, allà on hi ha un teixit que s’ha trencat i ha cicatritzat

  El que fa la medicina regenerativa és tornar a estimular la regeneració natural de l’organisme en un teixit que, sense saber per què, no ho ha fet de forma espontània

  Mentre que la gran majoria dels tractaments disponibles en l'actualitat per a les malalties cròniques són substitutius o pal·liatius, la medicina regenerativa té la capacitat de reparar, regenerar i tornar a activar els mecanismes fonamentals del teixit sa, abordant i tractant les causes subjacents de la mateixa malaltia.

   

  OZÓ

  Els tractaments amb ozó, o ozonoteràpia, s'utilitzen per tractar dolors més generalitzats, com per exemple una fibromiàlgia, una fatiga crònica o una artritis reumatoide.

  En qualsevol cas, s’usa com a complement al tractament farmacològic de la malaltia i, a mesura que el pacient millora, es pot decidir anar retirant fàrmacs.

  Hi ha diferents tipus de tractaments d'ozó:

   

  Autohemoteràpia major

  És un tractament d’ozó directament en sang. El procediment que se segueix és extreure sang i afegir-hi gas d’ozó. Aquest gas produeix uns canvis en aquella sang que la converteix en un medicament, ja que una vegada torna a ingressar a l’organisme provoca uns canvis fisiològics que proporcionen més energia a totes les cèl·lules.

  Existeix també un tractament preventiu per a la COVID-19 fet amb autohemoteràpia major. Aquest augmenta la capacitat de treball del sistema immunitari i, en casos de persones afectades pel virus tractades amb ozó, s'ha demostrat que la malaltia no ha arribat a empitjorar i s’ha pogut evitar que aquells pacients ingressin a l'UCI. 

   

  Autohemoteràpia menor

  És un procediment similar: S’extreu una petita quantitat de sang, es barreja amb una quantitat determinada de gas d’ozó i es torna a injectar. El que s'aconsegueix és augmentar la capacitat de treball de les defenses més primitives del cos humà, que són les que protegeixen sobretot pell i mucoses. Per tant, qualsevol patologia de pell o mucoses, és susceptible de millorar amb aquest sistema.

  Alguns exemples de malalties que podrien millorar amb aquest tractament:

  • Patologies de pell: Dermatitis atòpica, psoriasi de mans i pell, dishidrosis… 
  • Patologies de mucosa: Rinitis al·lèrgica, asma…

  El tractament es fa en un cicle llarg: primer es realitzen sis tractaments molt seguits, dos cada setmana, després es fan sis tractaments més separats, un cop per setmana o cada quinze dies, i, depenent de la persona i la patologia, es pot arribar a fer un tractament al cap d’un temps, com a recordatori.

   

  Injecció de gas al teixit

  En alguns casos també hi ha la possibilitat d'injectar el gas localment sobre el teixit, sense barrejar prèviament amb sang. Aquest sistema funciona per a qualsevol afectació de nervi, com, per exemple, les ciàtiques o les lumbàlgies. 

  En qualsevol cas i el que és comú tant en la medicina regenerativa com en l'ozonoteràpia, és que tenen com a objectiu potenciar la capacitat de regeneració que té el nostre propi organisme

  --

  Més informació:

  --

  Especial "Cuidem-nos per dins, cuidem-nos per fora"

  --

  També et pot interessar:

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat