Tractaments naturals amb tècniques de la Medicina Tradicional Xinesa [per Pilar Blasco]


 • Etiquetes: Cuidem-nos per dins i per fora, opinió | Temps de lectura: 3 minuts

  dimecres, 12 maig, 2021 - 18:00

  Un recull d’eines provinents de la medicina xinesa, fàcils d’aplicar, sense contraindicacions i efectes adversos. Gairebé tothom coneix l’acupuntura, una tècnica provinent de la medicina xinesa on s’utilitza agulles per activar i reconduir l’energia dels meridians vinculats als nostres òrgans, teixits i sistemes del nostre cos.

  L’objectiu és retornar, en la mesura que sigui possible, el funcionament òptim en aquests sistemes i òrgans, i restablir l’equilibri  energètic i funcional del nostre cos i la nostra ment.

  Però, hi ha moltes altres tècniques de la medicina xinesa que són encara poc conegudes però molt útils i fàcil d’aplicar, i que també ajuden al restabliment de la circulació energètica pels meridians, actuant en benefici de la salut.

  Avui us vull presentar una d’aquestes tècniques. Potser hi ha gent que ja hagi sentit a parlar de la moxa d’artemisa i la seva 
  aplicació en una sessió d’acupuntura. Però, què fa la moxa? Que no n’hi hauria prou amb les agulles inserides en els punts claus d’acupuntura? Tota ajuda addicional és molt ben rebuda i la moxa és una d’elles. 

  En la medicina xinesa es contempla la idea que una bona part de les causes de la malaltia provenen de la climatologia i de la debilitat de l’organisme per afrontar-la, i ja sabem que quan arriba el fred comencen els refredats, les contractures, els dolors reumàtics...

  Aquí és quan la participació de la moxa és clau, podent ser en solitari l’eina d’elecció del tractament. I, és que quan el fred es posa al cos, ataca a parts d’aquest. Articulacions, musculatura, tendons, ossos i al sistema immune en general, es veuen afectats pel fred, deixant-nos fora de joc per continuar amb les activitats quotidianes.

  En un dia de fred d’hivern, quines ganes de prendre una tasseta d’alguna infusió calentona! I és que el cos sap molt bé el que 
  necessita.

  La moxa és un tractament on es cremen unes fulles compactades d’artemisa en forma de puro, en la seva versió més 
  clàssica i coneguda. S’aplica acostant el puro encès a parts concretes del cos, com per exemple el genoll quan hi ha una artrosis, a punts concrets d’acupuntura per tal d’activar-los, o escalfant una zona més amplia com pot ser l’esquena, produint un  efecte relaxant i revitalitzant a tot el cos. 

  És una eina terapèutica que s’utilitza tot l’any ja que passat l’hivern tots anem arrossegant alguna que altra dolència. La moxa també té un efecte relaxant i, beneficia al sistema nerviós, regula les funcions dels nostres òrgans, teixits i sistemes, restablint i participant en la millora de l’estat anímic i físic.

  La prevenció és la clau i l’eina que tenim per no posar-nos malalts.

  Tingues cura de la teva salut i la salut et respondrà enfront l’adversitat, tant climatològica, com dels reptes que la vida quotidiana t’imposa i has d’afrontar.

  María Pilar Blasco Martínez
  www.pilarblasco.com 
  669 43 53 89

  Especial "Cuidem-nos per dins, cuidem-nos per fora"

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat