Trets més importants de la reforma de la LAU. Reial Decret-Llei 21/2018 de 14 de desembre, per Alícia Mirabent de Fabra Finques


 • Etiquetes: Fabra Finques, immobiliàries | Temps de lectura: 2 minuts

  dijous, 27 desembre, 2018 - 12:00

  OPINIÓ | Alícia Mirabent ens detalla quins són els trets més importants de la reforma de la LAU. Reial Decret-Llei 21/2018 de 14 de desembre:

  TERMINI DEL CONTRACTE

  S’amplia de 3 a 5 anys en el cas de que l’arrendador sigui persona física i de 3 a 7 anys en el cas de que l’arrendador sigui persona jurídica. En el cas de tàcita reconducció (cap de les parts diu res al finalitzar el termini), la pròrroga passa de 1 a 3 anys.

  FIANÇA

  En els contractes de 5 o 7 anys el valor de la garantia addicional no podrà excedir de 2 mensualitats de la renda, ja sigui a través de dipòsit o aval bancari.

  DESPESES DE GESTIÓ IMMOBILIÀRIA

  Aniran a càrrec de l’arrendador si és persona jurídica, tret en el cas de que hagin estat connectats a iniciativa directa de l’arrendatari.

  OBRES A L’IMMOBLE

  Si hi ha acord entre propietari i llogater es podran realitzar obres sense necessitat de signar nou contracte.

  LLIBERTAT EN PACTE D’ARRENDAMENTS D’HABITATGE

  En habitatges de més de 300 m2 o renda inicial superior a 5,4 vegades el salari mínim interprofessional.

  EXEMPCIÓ PAGAMENT ITP

  En els casos d’habitatge permanent s'estableix la excempció del pagament de l'Impost de Transmisions Patrimonials.

  DESNONAMENT

  Un cop el jutge ordena el desnonament al llogater els serveis socials el poden interrompre si hi ha situació de vulnerabilitat. El desnonament s’aturarà per un termini d’un mes si el propietari és particular i de dos mesos si és persona jurídica. Aquesta mesura pot ser que sigui aplicable a tots els contractes, fins i tot els d’abans de l’esmentada reforma.

  LÍMITS DEL PREU DEL LLOGUER

  El Reial Decret no estableix límits al preu del lloguer. Es deixa oberta la porta a que es realitzi més endavant. S’introdueix un límit d’actualització per a l’IPC en contractes de renda reduïda.

  Per Alícia Mirabent de Fabra Finques

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat