Vedruna Vall i Joaquima de Vedruna de Terrassa presenten experiències educatives en ODS a Vic


 • Etiquetes: escoles, educació | Temps de lectura: 4 minuts

  dijous, 2 març, 2023 - 15:00

   

  Aquest dissabte 4 de març de 2023 al matí el Recinte Firal El Sucre, de Vic, acollirà el Global Camp de la Fundació Vedruna Catalunya Educació. Amb el lema ‘Comprendre, empatitzar i actuar per transformar el món’ s’hi exposaran fins a 70 projectes educatius que alumnes de les escoles Vedruna de tot el país han impulsat en l’àmbit dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i de l’Agenda 2030. Les inscripcions ja estan obertes a la pàgina web del Global Camp. L’organització preveu la participació de 1.400 persones en aquest esdeveniment únic, adreçat a tota la comunitat educativa.

  La inauguració del Global Camp comptarà amb la presència de la consellera d’Acció Climàtica i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vic, Elisabet Franquesa, i el director general de la Fundació Vedruna Catalunya Educació, Josep Closa, a més d’altres representants polítics dels municipis amb escoles Vedruna, així com de diverses institucions educatives i socials.

  9 àmbits per a 70 experiències i 50 aliances

  Alumnes, docents i entitats exposaran els seus projectes conjuntament. La mostra s’organitza en 9 àmbits: emocions, oportunitat, cooperació, terra, aigua, vida, gènere, arrels i salut km 0. L’objectiu de la mostra és compartir experiències reeixides que promoguin nous hàbits i actituds de respecte i compromís amb l’entorn, més enllà de l’escola.

  Els prop de setanta projectes exposats són una selecció de les propostes nascudes a les escoles Vedruna. Tenen en comú que s’han realitzat amb la complicitat d’altres agents socials i entitats locals. En concret, participaran a la mostra una cinquantena d’entitats i institucions d’arreu del territori. 

  El cartell del programa inclou també 4 tallers a l’espai de l’Auditori. Estaran dedicats a la desinformació i verificació digital (amb Learn to check), la indústria de la roba (Ecoinserció), la revista Pantera, sobre la lectura del món des dels ODS (edicions Savanna Books) i la inclusivitat (Associació Alt Ter).

  En el cas de les dues escoles Vedruna de la ciutat de Terrassa es presenten diferents projectes relacionats amb els ODS. 

  Vedruna Vall presenta una campanya de recollida de roba on la finalitat del projecte és poder aprofitar teixits que amb el model actual no tenen una segona utilitat i ho fa conjuntament amb l’empresa Eco inserció. Aquest mateix centre presenta també el projecte “Make it Visible on es treballa sobre l’etiquetatge ètic de productes de consum. 

  El projecte de Joaquima Vedruna "Terrassa Amplia la mirada" és un projecte que unifica tres projectes que es realitzen de forma simultània a la ciutat l'escola per diferents entitats de la ciutat : L'Heura del Vallès, l'entitat de lleure inclusiu Daus, l'Ajuntament de Terrassa i la pròpia escola amb l'objectiu de facilitar l'accessibilitat cognitiva de qualsevol persona amb dificultats de comunicació. Des d’aquesta escola també s’aporta el projecte Pictociutat que identifica els comerços de l'entorn proper de l’escola a partir de la donació de pictogrames identificatius de la tipologia de comerç, així com un comunicador genèric que permet als comerciants poder establir comunicació mitjançant pictogrames amb persones amb dificultats de parla. 

  El nou itinerari educatiu ODS

  L’exposició parteix de la trajectòria i recorregut en ODS de la xarxa d’escoles Vedruna. I de la implementació de pràctiques educatives transformadores que tenen en compte la persona, el planeta, la pau, la prosperitat i el partenariat. Aquest curs precisament han presentat tot un itinerari educatiu ODS: una proposta pionera per garantir la continuïtat en el treball a favor d’aquests objectius, amb activitats i projectes que cobreixen totes les etapes educatives: des d’Infantil fins a Cicles Formatius i Batxillerat.

  El 2019 la mateixa Fundació Vedruna Catalunya Educació va convocar el Chrome Camp, una mostra de projectes en què s’havia implementat la tecnològica aplicada a l’educació, sempre amb els alumnes de protagonistes.

   

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat