[VÍDEO] El Servei d'Assessorament Lingüístic, un servei que cal conèixer


 • Etiquetes: CNL de Terrassa i Rubí | Temps de lectura: 3 minuts

  dimecres, 25 novembre, 2020 - 12:00

  Marc Roca —responsable de connecTerrassa— ha participat en una campanya que vol donar a conèixer l'experiència de col·laboració entre connecTerrassa i el Servei d'Assessorament Lingüístic del Centre de Normalització Lingüística de Terrassa, una cooperació que s'ha dut a terme al llarg dels últims cinc anys, nascuda de la voluntat de connecTerrassa de CONNECTAR empreses, actualment ja més de 150, i serveis.

  El Centre de Normalització lingüística de Terrassa pertany al Consorci per a la Normalització Lingüística, un ens creat a partir de la voluntat comuna de la Generalitat i de nombrosos ajuntaments, consells comarcals i diputacions amb l'objectiu de facilitar el coneixement, l'ús i la divulgació de la llengua pròpia de Catalunya en tots els àmbits. A finals de novembre, el CPNL va engegar una campanya de difusió a les xarxes per promocionar el Servei d'Assessorament Lingüístic.

  Aquest servei vol dotar el sector empresarial d'eines i recursos perquè puguin comunicar de manera eficaç, perquè puguin publicar textos de qualitat i redactar amb seguretat. Es tracta de facilitar al màxim l'ús del català en les comunicacions empresarials, com un element important de la qualitat integral del producte que ofereixen.

  En la primera fase de la campanya es va difondre un vídeo promocional a les xarxes amb les etiquetes #ConnectaAmbElSAL i #SAL_CPNL.

  La segona fase, prevista entre l'1 i el 12 de març, comptarà amb dos vídeos d'experiències reeixides del SAL a tot Catalunya, una de les quals correspon al Servei d'Assessorament Lingüístic de Terrassa. A través del vídeo, es mostra l'experiència de col·laboració entre connecTerrassa i el SAL.

  El gerent de connecTerrassa, Marc Roca, ens explica que el primer que va detectar en les comunicacions dels comerços i les empreses és que la utilització que feien del català era poc bona. Conscient que "l'idioma és un punt de QUALITAT, sigui l'idioma que sigui", va apostar des del principi per oferir el servei de revisió de textos en català a les empreses associades a connecTerrassa.

  I afegeix, sobre la col·laboració conjunta amb el SAL:

  "El nostre paper ha sigut d'informació, de comunicació, de difusió, d'altaveu d'aquest Servei. I per tant creiem que aquí hi guanya tothom, és el win-win: el Servei d'Assessorament Lingüístic hi guanya perquè té molta més difusió a través de connecTerrassa i les empreses hi guanyen perquè tenen un servei nou que pel seu compte potser no haurien descobert."

  Per part del SAL, corroboren que l'experiència de col·laboració amb connecTerrassa ha estat molt interessant i profitosa, ja que els ha permès donar-se a conèixer a moltes empreses i serveis, i fer, així, que puguin comunicar de manera eficaç, publicar textos de qualitat i redactar amb seguretat.

  Les empreses i comerços o les associacions empresarials de Terrassa, Matadepera, Viladecavalls, Vacarisses, Ullastrell i Rellinars que vulguin accedir als serveis del SAL s'han d'adreçar a assessorament.terrassa@cpnl.cat i les de Rubí ho han de fer a assessorament.rubi@cpnl.cat

  --

  L'entrevista es va gravar a L'Estudi Coworking, una de les més recents empreses associades a connecTerrassa, que disposa d'unes magnífiques instal·lacions de lloguer d'espais de coworking i, també, d'un estudi fotogràfic.

  --

  Enllaços relacionats:

  Més informació:

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat