“Volem normalitzar el concepte d’habitatge amable”. Entrevista a Pep Vall, d’Àbac Habitatge.


 • Etiquetes: LlarDesembre2016 | Temps de lectura: 3 minuts

   

  connecTerrassa_ Quins serveis oferiu a Àbac Habitatge?

  Àbac habitatge és una agència immobiliària que es dedica a la compravenda, lloguer i administració d’immobles, i que ens hem especialitzat en donar solucions d’accessibilitat i adaptació d’habitatges per a la gent gent i/o persones amb mobilitat reduïda, el que anomenem HABITATGE AMABLE.  Oferim també serveis jurídics i financers, adreçats a aquest perfil de clients.

   

  cT_ Què és un habitatge ‘amable’?

  És aquell que disposa de plena accessibilitat, espais adaptats i la possibilitat de gaudir de la llar amb plena autonomia per a persones amb diversitat funcional o mobilitat reduïda.

   

  cT_ Quines condicions hauria de complir un habitatge perquè hi puguem viure de forma autònoma, còmoda i amb seguretat durant anys?

  Entre altres, banys accessibles (plat de dutxa arran de terra i punts de suport i subjecció a la paret); que faciliti el desplaçament amb espais amplis i una distribució còmoda; que els interruptors de la llum i endolls es trobin a una alçada idònia; terres antilliscants, sense irregularitats  ni obstacles; amb portes d’amplada mínima de 80 cm i a ser possible corredisses, etc.

   

  cT_ La normativa actual exigeix condicions d’accessibilitat en un habitatge, però les necessitats dels que hi viuen poden canviar... 

  La normativa actual exigeix que l’edifici sigui accessible, però no contempla que la gent es fa gran i que les necessitats de qui hi viu poden ser canviants. És per aquesta raó que volem aconseguir normalitzar el concepte d’HABITATGE AMABLE, ja que només s’hi pensa quan t’hi trobes.

   

  cT_ Com creus que pot o està ajudant la tecnologia per fer els habitatges més accessibles?

  Existeixen diferents aplicacions “tecnològiques” dins l’àmbit de la domòtica, i ben aviat disposarem del concepte “SMARTHOME” o casa intel·ligent. També han aparegut ja al mercat, i a preu força assequible, les primeres solucions sense fil, que ens permeten automatitzar elements, (llums, portes, persianes, sensors, etc.) sense obres d’intal.lació.

   

  cT_ A Àbac Habitatge també oferiu solucions financeres per a gent gran. Quins són els principals dubtes o problemes que us demanen aquests clients?

  Detectem dues necessitats bàsiques, la de la persona que afronta la vellesa a casa seva i necessita finançar les reformes del seu propi habitatge, i la persona que utilitza el seu habitatge com a estalvi per aconseguir un complement per la seva pensió de jubilació.

   

  cT_ Finalment, un dels serveis jurídics que oferiu és l’ajuda per a anular la clàusula del sòl. Quines són les condicions i possibilitats reals per aconseguir-ho actualment?

  Actualment encara hi ha moltes hipoteques afectades i les entitats bancàries, tret de que ho sol·licitis, no les deixen d’aplicar voluntàriament. El primer que fem és un petit estudi de les condicions de la hipoteca per saber la viabilitat de la reclamació i els imports a reclamar. Les possibilitats d’èxit son molt grans, perquè ja han sortit moltes sentències que condemnen als bancs a retornar les quantitats cobrades per aquestes clàusules nul·les.

   

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat