Mercat de la Independència
Raval de Montserrat, 41 - 08221 - Terrassa - Barcelona
937311400 608975004

Presentació: 

Vaig ésser dissenyat pels arquitectes municipals Antoni Pascual i Carretero i Melcior Vinyals i Muñoz. El contractista va ésser Pere Almirall i Ballbé. Quina sort vaig tenir! Sóc un dels edificis modernistes més emblemàtics de Terrassa. Em caracteritzo pel fet de tenir una estructura de ferro, la més gran de la ciutat. Ara això no crida gaire l’atenció, però llavors el ferro només es feia servir com a element decoratiu. Vaja, que vaig ser un innovador.

Consto de tres naus amb forma de ventall i una superfície de 3.175 metres quadrats. Us imagineu quin goig feia ara ja fa cent anys? Vaig ser inaugurat el 14 de novembre de 1908.

En una ciutat com a Terrassa, amb un bagatge històric tan important, no és gens estranyar que hi hagi constància documental de l’existència del mercat des de l’any 1207. Un mercat a l’aire lliure i amb parades mòbils que va anar evolucionant fins al punt de no poder-se encabir a la plaça Major de la ciutat. Va ser llavors quan, l’any 1896, es va acordar construir un edifici per ubicar-lo. El lloc triat per a la meva ubicació va ésser on hi havia l’antic Hospital de Sant Llàtzer. I la meva construcció (la primera pedra) es va començar el 4 de juliol de 1904 amb motiu de la Festa Major de la meva ciutat.

VOLS REBRE NOTÍCIES DEL MERCAT DE LA INDEPENDÈNCIA? --> REGISTRA'T ALS BUTLLETINS TEMÀTICS I TERRITORIALS DE CONNECTERRASSA!


Continguts de Mercat de la Independència

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat