Olga Esparch (terapeuta d’Espai Gut): “ Hem d’aprendre a cuidar-nos i ensenyar com fer-ho és part de la meva feina”
Etiquetes: Espai Gut, psicologia, psicòleg | Temps de lectura: 3 minuts
ENTREVISTA | Olga Esparch és una de les professionals adjuntes a Espai Gut, un espai terapèutic compartit entre professionals autònoms on es tracta amb diferents camps de la psicologia. L’Olga és una terapeuta especialista en salut integrativa, una disciplina mèdica que té en compte la persona en conjunt i el seu entorn. A més, també atén a persones amb eines com el coaching i la programació neurolingüística (PNL), a part també organitza xerrades. La seva consulta està situada al centre de Terrassa, al carrer del Pare Llaurador, 29, on hi ha el local d’Espai Gut.
Tal com ens apunta l’Olga “el metge del futur serà un mateix” (frase d’Albert Shweitzer). Amb això indica que cada cop serà més important l’autocura, és a dir, que cadascú comprengui les causes i les conseqüències de tot el que li passa i tingui coneixements per actuar-hi en conseqüència. Segons aquesta terapeuta “tot el que ens passa té una explicació científica, des d’una rampa muscular fins a l’insomni sever”.
La salut integrativa, com abans s'esmentava al text, té a veure amb tot l’organisme en conjunt, des del funcionament del sistema i dels òrgans fins a la recuperació i el manteniment de la salut. Tots aquests objectius que persegueix aquest tipus de tractament s’aconsegueix equilibrant canvis físics, bioquímics i emocionals, és per això que l’Olga Esparch és considerada una psiconeuroinmunòloga.
Aquestes tres branques es treballen paral·lelament. L’Olga ens explica un cas bastant habitual a les seves consultes, perque ens fem una idea. És el cas del pacient que es queixa, alhora, d’estrès, insomni i problemes digestius. Aquests tres problemes, per exemple, “es tracten un per un i amb un seguiment exhaustiu i la principal mesura que s’adopta és un canvi d’hàbits, tan nutricionals, com esportius, o de conducta”, explica la terapeuta.
Pel que fa a aquest seguiment mèdic l’Olga ens assegura que existeixen diversos factors per a crear un vincle professional-client que ajudi a una òptima cura o prevenció. “És important la proximitat, l’explicació i informació de què pot passar, la personalització en cada cas, el rigor científic i, sobretot, l’empatia”. “Acompanyo i comprenc els canvis que calen per aconseguir hàbits saludables, i el compliment dels tractaments per millorar la teva salut o prevenir la malaltia”, assegura. Aquest tractament té una durada mitjana de 3 a 5 sessions i es basa en el diàleg i la comunicació bidireccional. Se segueixen aquests passos:
-
S’esbrina què vols millorar
-
Es pregunten antecedents
-
S’investiga el funcionament de l’organisme a través de l’observació i/o proves diagnòstiques
-
Es busca l'origen del problema i la relació amb altres problemes
-
Es proposa i pacta el tractament ( alimentació, suplementació nutricional, esport, altres tècniques no farmacològiques)
Per acabar, totes aquelles persones que vulguin poden posar-se en contacte amb la terapeuta Olga Esparch a través d’ Espai Gut o del seu correu personal info@olgaesparch.com. I, per trobar més informació, visiteu el seu portal web: www.olgaesparch.com.
Afegeix un comentari