El Ioga [per Eva García, d'Espai en blanc]


 • Etiquetes: opinió | Temps de lectura: 4 minuts

  dimarts, 17 setembre, 2019 - 12:00

  OPINIÓ | El ioga significa unió, unió amb un mateix (inclou cos, ment i esperit) i unió amb el cosmos. És l'experiència de sentir-te un, una mateixa cosa, amb el Tot. Aquesta unió entre el ser individual i el Ser Universal porta a un estat superior de consciència. Per tant, el ioga és un estat del ser a través del qual i de la seva pràctica s'arriba a l'experiència que el ser individual i el ser còsmic tenen una mateixa naturalesa.

  El ioga fa que et beneficiïs dels seus efectes saludables i d'una sorprenent transformació en el teu comportament general. Si la pràctica del ioga és correcta, et permetrà afrontar els diferents problemes i dificultats que es puguin plantejar, donant-los resposta i solució, i possibilitant l'accés a una posterior expansió de la consciència. És un treball de creixement personal.

  El ioga elimina tots els obstacles que ens impedeixen ser conscients de la nostra pròpia naturalesa i integra els components de l'individu, cos, ment i esperit, fent-los fluir conjuntament a un mateix ritme adequat i natural.

  Espai en Blanc es fan classes de Ioga Integral. La seva metodologia inclou treballar la respiració, les àssanes, la relaxació i, per finalitzar, la meditació. És un tipus de ioga que d'una forma neutra et va vitalitzant físicament: vas respirant millor, t'obre la ment i et desplega el camp de les teves possibilitats. Et fa ser més sensible, ja que la capacitat de percepció augmenta.

  No és un ioga físic; és un ioga en el qual l'atenció i la respiració són bàsics i fonamentals. En centrar l'atenció i la respiració, la ment baixa les seves distraccions, les seves dispersions, es calma i, en calmar-se, l'energia arriba. Per tant, possibilita que la concentració augmenti i tinguis més opcions de mirar les coses, amplia el teu camp de possibilitats. És un ioga complet, un camí que et porta a tenir més opcions amb tu i amb els altres

  La finalitat de la classe de ioga és arribar a la meditació, ja que és amb la meditació on podem reconèixer el que veritablement som. El ioga no està separat de la meditació. El ioga és meditació. I tot el que fem a les classes, àssanes (postures) i pranaiames (respiracions), són eines amb un objectiu específic: poder asseure'ns a meditar. 

  El ioga és molt més que postures, és una poderosa eina de transformació.

  Algun dels beneficis del ioga són: la reducció de l'estrès i l'ansietat, la millora del son, l’equilibri del sistema nerviós, l’aportació de flexibilitat i equilibri, el reforçament del sistema immunològic, la millora de la respiració i la postura corporal, la calma del dolor, l’augment de la teva energia i autoestima, la connexió amb el teu veritable ser i la creació de pau interior.

  Utilitza el ioga amb tot el seu potencial per sortir dels patrons automàtics i així manifestar la millor versió de tu mateix per a viure més ple i feliç.

  En la vida actual la pràctica de ioga arriba a ser refugi, lloc de calma, de relaxació i de càrrega del sistema nerviós.

  Per Eva García d'Espai en Blanc

  --

  Em dic Eva, soc iogui de vocació i amant de la natura. El ioga va entrar a la meva vida per casualitat, el practicava com un hobby després de la feina i de mica en mica vaig voler-hi aprofundir més; vaig acabar fent una formació de Ioga Integral, ja que sense adonar-me’n s'havia convertit en la meva passió. A través del ioga vaig aconseguir connectar amb mi mateixa, vaig aconseguir escoltar el silenci que habitava en el meu interior, i va ser en aquest moment quan vaig aprendre l'idioma de la meva ànima. El ioga ha estat un viatge d'anada sense retorn per a mi. El meu somni és aconseguir ajudar i tocar el cor de tantes persones com em sigui possible.

  Reviews

  Carla (no verificat)

  Hola, fa molts anys que conec a la Eva i he pogut veure com ella bé diu el seu procés evolutiu pel que fa al ioga i al ser un / una “iogui”. Si bé la pràctica de les Assanes són molt importants, el coneixement i l’ energia que el mestre transmet a l'alumne ho és igual sinó més. Sens dubte un coneixement, energia i fluïdesa que la Eva transmet alla on va. Una gran professional però per sobre de tot una gran persona.
  Jordi (no verificat)

  I el més important és la persona que et fa de guia. Que t’acompanya en aquest viatge cap a la nostra ment i el coneixement del nostre cos. En aquest cas l’Eva és més que una guia. És pura energia i llum. Si et deixes guiar. Si escoltes el teu cos. Si sents el que es mou al teu voltant. L’Eva et durà molt més lluny que a fer una “simple” assana. Et durà a un viatge màgic que, de ben segur, et canviarà la vida. Namasté

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat