La Rosa i la Roser (Inventem Play&Learn) ens expliquen en aquesta entrevista en què consisteix INVENTEM


 • Etiquetes: | Temps de lectura: 6 minuts

  dimecres, 7 març, 2018 - 22:15

   

  connecTerrassa- Situeu-nos. Què és INVENTEM? Quan va néixer i amb quins objectius?

  Inventem- Som la Rosa i la Roser, dues persones emprenedores, mares de nens en edat escolar, que creiem en la transformació de l’educació, en una educació del s. XXI.

  INVENTEM va néixer fa un parell d’anys quan vam conèixer en detall el món de la robòtica educativa i la metodologia de LEGO® Education ROBOTIX®.

  El Jordi, el marit de la Rosa, ens va animar a introduir-nos en aquest món i vam anar a una formació que ens va enganxar. La metodologia, els objectius, utilitzar la robòtica per desenrotllar les competències del s. XXI entre els infants i joves, fer-ho mitjançant el joc i aprendre jugant, fent, experimentant.... ajuda els alumnes a desenvolupar-se.

  Arran d’aquesta formació vam començar a investigar, vam contactar amb ROBOTIX® i vam aconseguir ser partners certificats de LEGO® Education ROBOTIX®.

  ROBOTIX® és núm. 1 a Europa fent extraescolars de robòtica educativa, són partners de referència de LEGO® Education i treballen conjuntament des de fa més de 10 anys promovent i desenvolupant solucions d’aprenentatge.

  Als inicis vam començar fent activitats extraescolars només a les escoles, i aquest curs hem obert l’espai INVENTEM a Terrassa, on també organitzem activitats extraescolars, tallers i casals.

  Els nostres objectius, els tenim molt clars:

  • Contribuir a construir una nova manera d'aprendre.
  • Fomentar entre els nens les competències i habilitats del s. XXI: creativitat, innovació, treball en equip, resolució de problemes, comunicació... 
  • Promoure l'interès per la ciència i la tecnologia.

  Així va néixer INVENTEM. Play&Learn. Molt més que robòtica!!

   

  cT- Organitzeu activitats per a nens i nenes d’edats compreses entre els 4 i els 16 anys. Expliqueu-nos en què consisteixen. Són tallers puntuals? Són cursos que duren tot l’any acadèmic…?

  Inventem- Principalment fem activitats extraescolars a l’espai INVENTEM de Terrassa i a escoles.

  Al nostre centre també realitzem tallers d’un dia o casals durant les vacances escolars.

  I fora de l’espai INVENTEM de Terrassa també estem fent tallers puntuals.

  Amb una mica més de detall, LEGO® Education ROBOTIX® és una activitat innovadora de robòtica educativa i més, en què els nens i joves es diverteixen mentre aprenen i desenvolupen les competències del s. XXI -creativitat, innovació, treball en equip, resolució de problemes, comunicació-, alhora que promou l’interès per les STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Maths).

  La metodologia de LEGO® Education es basa en la construcció activa i el descobriment guiat dels participants.

  ROBOTIX Infantil (de 3/4 a 5 anys): Desenvolupem habilitats essencials per al seu futur, estimulant la creativitat i la curiositat pel món que els envolta a través del joc mitjançant diferents activitats manipulatives, cognitives i simbòliques. Jugant desenrotllen les cinc àrees clau d’aprenentatge per al desenvolupament de la primera infància: exploració creativa, desenvolupament social i emocional, comprensió del món, matemàtiques i ciència, i el llenguatge.

  ROBOTIX I (de 6 a 8 anys): Amb el WeDo 2.0 treballem projectes científics, construïm i programem. Investiguem el funcionament de màquines i mecanismes del dia a dia com engranatges, palanques, rodes i eixos, i introduïm els infants a la robòtica de forma divertida. De manera complementària aprenem a crear històries amb el Story Starter.

  Addicionalment, a partir del segon any, els nens de ROBOTIX I poden participar a la FIRST LEGO® League Jr.

  ROBOTIX II (de 9 a 16 anys, dividits en dos: de 9 a 11 i de 12 a 16): Dissenyar, construir i programar amb el robot LEGO® Education Mindstorm EV3 per resoldre reptes científics actuals, relacionats amb el món real. Aprendran a controlar el moviment del robot a través dels diferents motors i sensors, treballant diverses funcionalitats que incorporen els vehicles més moderns. De manera complementària utilitzem màquines motoritzades que ens permeten treballar engranatges, eixos, palanques i rodes d’una manera complexa, i creem històries amb l’Story Starter.

  Addicionalment, a partir del segon any, els nens de ROBOTIX II poden participar a la FIRST LEGO® League.

  ROBOTIX® és una activitat d’1 hora a la setmana per a infantil i primària, i pot ser d’1,5 h a secundària.

  És important destacar que tots els nostres facilitadors que guien l'activitat a l’aula, a part de formació específica en pedagogia o educació, estan certificats per la LEGO® Education Academy.

  Grups màxims de 12 alumnes

   

  cT- A quin públic us dirigiu? Quines persones poden estar interessades en els vostres serveis?

  Inventem- D’una banda, a l’espai INVENTEM de Terrassa fem activitats extraescolars, tallers i casals per a nens de 3-4 anys fins a 16.

  De l’altra, també ens dirigim a escoles i AMPAs (del Vallès Occidental i Oriental, Baix Llobregat i Mareme, principalment), a les quals oferim l’organització d’activitats extraescolars o activitats més a mida en horari escolar.

  Finalment, també fem tallers a través d’altres entitats, com per exemple ateneus, centres cívics, deptartaments d’educació municipals, centres comercials, festivals...

  Creiem molt en aquest projecte i estem obertes a poder dur a terme les nostres activitats en altres llocs.

   

  cT- I què és la FIRST LEGO® League?

  Inventem- La FIRST LEGO® League (FLL) és un repte internacional que desperta l’interès dels nens i joves per la ciència i la tecnologia.

  Es divideix en FIRST LEGO® League Jr (FLLJr) per a nens de 6 a 9 anys i la FIRST LEGO® League (FLL) per a joves de 10 a 16 anys.

  FLL utilitza desafiaments temàtics i pràctics per captar la curiositat dels més petits i dirigir-la cap al descobriment de les possibilitats de millorar el món que els envolta i interessar els joves en la investigació, la resolució de problemes i la ciència.

  Els pilars del programa són els Valors FLL, que emfatitzen aprendre dels altres companys, la competició amistosa, l’aprenentatge i la contribució a la societat.

  La temàtica d’aquest any és l’aigua, concretament el repte de la FLLJr es diu Aqua Adventure i el de la FLL, HydroDynamics.

  Nosaltres hem tingut 11 equips a la FLLJr que van presentar els seus projectes i les seves maquetes al Cosmocaixa el passat 24 de febrer. Tots ells són equips d’escoles que van iniciar robòtica l’any passat: Purificació Salas Xandri, de Sant Quirze; Pau Vila, del Papiol; La Falguera, de Vilanova del Vallès; i Cor de Maria, de Mataró.

  Felicitem els nostres equips i tots els participants a la FLL pels projectes realitzats, que han resultat una gran experiència per a tots ells!!

   

  cT- I, ja per acabar, quins projectes de futur teniu?

  Inventem- A curt termini, consolidar el nostre centre de Terrassa i continuar augmentant les escoles en què estem fent les extraescolars de cara al curs vinent.

  En paral·lel estem estudiant oferir les nostres activitats a través d’altres canals i també volem fer propostes per a sèniors.

  -------

  Per a més informació:

  Reviews

  INVENTEM Play&Learn (no verificat)

  Gràcies per posar-te en contacte. Fem casals de robòtica l’última setmana de juny, durant el més de juliol i la primera setmana de setembre. Fem setmanes temàtiques, t’animem que vinguis al nostre centre a informar-te de les temàtiques que disposem!!

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat