Marta Argemí [El Cau d’Activitats]: “La filosofia del Cau és oferir en un sol espai un ventall d’activitats i serveis pels nens de 2n cicle d’infantil i primària”


 • Etiquetes: entrevista | Temps de lectura: 4 minuts

  dimarts, 21 juny, 2022 - 12:00

  Fa poques setmanes ha obert les portes al carrer Doctor Pearson, 28 de Terrassa EL CAU D’ACTIVITATS, un centre multidisciplinari per a infants de 4 a 12 anys. Al capdavant d’aquest projecte hi trobem la Marta Argemí, amb qui hem parlat per a conèixer més i millor quins serveis ofereixen.

  —Marta, situa’ns. Què és El Cau d’Activitats i com va néixer el projecte?

  El Cau d’Activitats és un centre multidisciplinari on oferim un ampli ventall d’activitats extraescolars, reforç, i altres serveis per tal que els nens de segon cicle d’infantil i primària trobin en un sol centre tot allò que puguin necessitar fora de l’escola.

  El projecte va néixer ja fa 6 anys, quan van diagnosticar a un dels meus fills el que llavors es coneixia com Asperger amb Altes Capacitats, i després de passar el xoc inicial, vaig tenir l’oportunitat de tornar a la universitat per estudiar en profunditat sobre el tema. Mentrestant els nens s’anaven fent grans, i cada cop veiem més clar com, independentment del diagnòstic, al igual que la majoria de pares, ens passàvem les tardes portant els nens d’un lloc a un altre per a que poguessin fer les diferents activitats extraescolars, entre d’altres.

  Des de llavors, el projecte ha estat fent xup xup, i després d’unir especialistes en diferents disciplines en un mateix centre, i de dissenyar un projecte comú, el dia 1 de juny vam obrir les nostres portes.

  —El primer que hem conegut d’El Cau són els casals d’estiu. En què consisteixen i a qui van dirigits?

  Si, exacte, una de les nostres ofertes pels nens de 4 a 12 any es el casal d’estiu. El nostre horari del casal és de dilluns a divendres de 8.30 a 17.45 h, i a diferència de la majoria de casals, nosaltres treballem en grups reduïts de 4 a 10 nens, cosa que ens permet adaptar-nos a les preferències dels nens participants.

  És un casal multiactivitat on s’inclouen la majoria d’activitats que oferim durant el curs escolar, com: teatre i interpretació, ball, psicomotricitat, dibuix i pintura, ioga...També fem sortides diàries, gimcanes i visites per la ciutat, jocs d’aigua, anem a la piscina,...

  No parem, per això també treballem tècniques de relaxació, com el Mindfullness o el Koeppen, perquè també és important que els nens sàpiguen tenir consciència d’un mateix.

  —A part dels casals, oferireu classes de repàs i extraescolars. Explica’ns breument el servei de repàs que oferiu i quines extraescolars oferireu? Les fareu al propi centre totes? Quan comencen? Qui estigui interessat/da, com es pot posar en contacte amb vosaltres?

  Si, a partir del 5 de setembre i fins el 22 de juny, iniciarem el reforç escolar i les diferents activitats extraescolars, com: el taller de costura, ball, coreografies i psicomotricitat, el taller de debat i opinió, dibuix i pintura, teatre i interpretació i pilates, ioga i relaxació.

  I sí, totes les activitats estan pensades per fer-se en el mateix centre, de fet aquesta és la filosofia del Cau, oferir en un sol espai un ventall d’activitats i serveis pels nens de segon cicle d’infantil i primària, per la comoditat de tots, grans i petits.

  Som un centre petit, així que treballem en grups reduïts, de fet el reforç escolar per exemple està pensat per a fer-se en grups de 2 a 4 nens, per poder atendre les necessitats de cada nen. I les activitats extraescolars estan pensades per uns 4 a 8 nens màxim, depenent del taller, el que crea un ambient més familiar on tots ens coneixem.

  A la web podreu trobar preus, horaris, i en breu també el formulari d’inscripció. Veureu que l’horari està dissenyat perquè cada dia de la setmana els nens puguin realitzar una activitat diferent, inclòs el reforç escolar.

  També ens poden contactar per correu, per telèfon, o visitant-nos.

  —També oferireu serveis d’especialistes. En quins camps i quin n’és el funcionament?

  Si, de moment com a especialistes tenim una logopeda, que treballa la deglució disfuncional, estimulació precoç, pronunciació, retard del llenguatge, respiració i disfonia.

  I una especialista en trastorns del desenvolupament com TDAH, TEA d’alt i mig funcionament i Altes Capacitats, per a intervencions individuals, grupals, i formacions per pares.

  A la web també trobareu preus i horaris d’aquests serveis. 

  —I, ja per acabar. Tot i que acabeu de començar, quins són els vostres projectes de futur? Ens en podeu avançar algunes línies?

  Doncs de cara a setembre, volem incorporar una psicòloga clínica infantil per completar l’equip multidisciplinari. I poc a poc, esperem vagi creixent la família, tant d’especialistes, com de pares i nens.

  --

  Més informació:

  Canal Criatures

  Reviews

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat