Quines són novetats fiscals del 2017? Com ens poden afectar?, per Ester Hervas [Àbac Assessors]


 • Etiquetes: temes jurídics | Temps de lectura: 4 minuts

  OPINIÓ | Amb aquest article us traslladem, de forma breu, diverses novetats que considerem de molt interès:

  1. Novetats en quant a la eliminació dels ajornaments.
  2. Adreça Electrònica Habilitada (DEH).

  Quant a les novetats fiscals, només tractarem la dels ajornaments i, si voleu més informació per la resta de novetats, us deixem 2 enllaços a les nostres circulars i també de la APTTCB (Associació de Tècnics Tributaris de Catalunya i Balears), on podreu descarregar informació més detallada.

  AJORNAMENTS (modificació de la Llei General Tributària)

  Amb efectes a partir del 1 de gener de 2017:

  NO es podrà ajornar mai ni en cap cas:

  1. Les retencions i ingressos a compte (IRPF). Ara tampoc es podia amb caràcter general, però si que hi havia algunes excepcions.
  2. Les liquidacions que deriven de l’execució de resolucions fermes (en via administrativa o judicial) que hagin estat prèviament suspeses per recursos o reclamació administrativa o judicial.
  3. Les liquidacions d’impostos que han de ser repercutits (com l’IVA) tret que es justifiqui que les quotes no han estat pagades.
  4. Els pagaments fraccionats a compte del Impost Sobre Societats (ISS).
  5. Es restringeix el pagament en espècies dels deutes tributaris.

  És a dir, mentre que a l'octubre de 2015 es va ampliar de 18.000 € a 30.000 € la possibilitat d’ajornar els impostos sense concedir aval a favor d’Hisenda, notícia que el Govern va anunciar com una mesura d’estalvi de costos per a les empreses i empresaris, doncs ara, ni 18.000 € ni 30.000 €.

  ATENCIÓ: L’IVA del 4rt trimestre del 2016, a presentar el 30 de gener de 2017, NO es podrà AJORNAR.

  Segons dades estadístiques, més del 97% de les sol·licituds d’ajornament són per imports inferiors a 18.000 € i corresponen a pimes i autònoms.

  Aquest canvi, està clar que provocarà greus problemes de tresoreria a les empreses, que hauran de recórrer a les entitats financeres per resoldre aquests problemes.

  Aquesta “bomba” va esclatar just pel pont de desembre i, una setmana més tard, el dia 14 de desembre, ja es publicava a la premsa que el Govern negocia amb Pimes i autònoms mesures de flexibilitat contra aquestes mesures tan dràstiques, deu ser perque ara no disposen de majoria absoluta, i han d’aprendre a governar en base a acords parlamentaris, avui dic blanc, demà dic negre... així doncs, estarem atents a les properes novetats, en el cas que n’hi hagi.

  DEH (Dirección Electrónica Habilitada)

  Amb la reforma de la normativa administrativa, ara estan obligats a relacionar-se de forma electrònica amb les Administracions Públiques (Hisenda, Seguretat Social, etc.):

  • Les persones jurídiques (empreses)
  • Les entitats sense personalitat jurídica (Associacions, Clubs, Gremis, AMPA’s, Comunitats de veïns, etc.)
  • Els professionals que, per exercir la seva activitat, s’hagin de col·legiar obligatòriament (Advocats, API’s, Procuradors, Notaris, Registradors, Arquitectes, Metges, Infermeres, etc.)
  • Tots aquells qui representin a una persona que estigui obligada a relacionar-se amb l’Administració (ex: assessors).

  Des de ja fa uns anys, les empreses ja s’han acostumat a relacionar-se de forma electrònica amb les Administracions, per tant, per a elles i per als assessors com nosaltres, no és una novetat que ens afecti gaire al dia a dia.

  Per als nous obligats, això implica un canvi important, perquè tots els tràmits que abans es feien presencialment o per correu, ara s’hauran de fer electrònicament i no presencialment.

  Per tant, tots aquells afectats hauran de donar-se d’alta en el sistema de comunicacions i notificacions electròniques.

  Per poder-ho fer, l’únic requisit és que amb caràcter PREVI s’ha de tenir un certificat electrònic vàlid, activat i en funcionament. Els més habituals son el DNI electrònic o el de la Fàbrica de Moneda i Timbre (FNMT).

  A Àbac Assessors SL ja estem molt habituats a gestionar les comunicacions electròniques dels nostres clients, per aquest motiu, oferim serveis en format pack, molt econòmics, on gestionem tant la sol·licitud del certificat com l’alta i el seguiment de la bústia, de manera que si t’arriba alguna comunicació, nosaltres t’avisem.

  Contacta amb nosaltres al 93.736.98.60 o per email a abac@abac.cat

  AUTORA: Ester Hervas

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat